8 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

НАБУ найближчим часом може зникнути як інституція

Національне антикорупційне бюро України може зникнути як інституція внаслідок розслідування команди “Bihus.info” схем розкрадання військово-промислового комплексу.

Так вважають у Раді громадського контролю.

Там вважають, що НАБУ один з нових антикорупційних органів, який ще має довести суспільству свою інституційну спроможність, а сила інституцій полягає у рівних правилах та процедурах для всіх, а також у швидкому та чіткому реагуванні на зовнішні та внутрішні виклики.

Саме таким викликом стала можлива участь у покриванні корупції в оборонній сфері одразу декількох співробітників НАБУ, як стало відомо за результатами журналістського розслідування програми “Наші гроші з Денисом Бігусом”.

“Саме тому задля збереження НАБУ, як інституції, Рада громадського контролю НАБУ закликає директора Національного бюро Артема Ситника, не чекаючи на результати офіційного розслідування, відсторонити від виконання обов’язків першого заступника Директора НАБУ Гізо Углаву, заступника керівника Третього відділу І підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Олега Борисенка та детектива Третього відділу І підрозділу Головного підрозділу детективів НАБУ Дмитра Литвиненка та негайно ініціювати службове розслідування щодо цих працівників”, – заявили у Раді громадського контролю.

Рада громадського контролю ініціює позачергове засідання за участю Директора НАБУ Артема Ситника, а також згаданих працівників Національного антикорупційного бюро із витребуванням копій усіх згаданих у програмі документів.

Генеральний прокурор Юрій Луценко також вважає НАБУ свідомо затягувало розслідування справи про корупцію в оборонній сфері.

“За заявою керівника САП, а тільки він може володіти цією інформацією, жодних дій НАБУ в цій справі не вчиняла. Тому це питання належить до компетенції громадської ради НАБУ, з рештою – аудиту НАБУ та інших відповідних структур, бо ні Президент, ні Генеральний прокурор, ніхто інший не може жодним чином вплинути на діяльність НАБУ. Такий закон. Вважаю, що Військова прокуратура і Служба безпеки у своїй частині і ДФС зробили те, що мали зробити: посадили на лави підсудних шахраїв і нарахували збитки до бюджету”, – заявив Луценко.

Нагадаємо, Луценко допустив причетність Гладковського, НАБУ, ДФС і СБУ до корупційних схем в Укроборонпромі.

Крім того, націоналісти сьогодні облили кров’ю будівлю НАБУ і вимагали відставки його голови Артема Ситника.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>