1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

На Житомирщині посадили на дев’ять років солдата, який украв комплекс моделювання бойових дій

На Житомирщині солдата, який розікрав у своїй частині комплекс імітаційного моделювання бойових дій та продав його по деталях, засудили до дев’яти років позбавлення волі.

Як пише “Новинарня“, про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

Зазначається, що контрактник був оператором групи імітаційного моделювання та мав доступ до комп’ютерного класу з унікальним обладнанням.

“Обслуговуючи комплекс, солдат-«хакер» незаконно заволодів його деталями загальною вартістю 850 тисяч грн. Комплектуючі крадій збував, а за отримані гроші хотів придбати «ферму» по виготовленню біткоїнів”, – розповіли в прокуратурі.

Вироком Богунського районного суду м. Житомир 5 квітня військовослужбовця засуджено до покарання у вигляді 9 років позбавлення волі за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України. Також задоволено цивільний позов, за яким солдат-крадій має відшкодувати частину завданої матеріальної шкоди в розмірі 597 тисяч гривень.

“Решту збитків повернуто військовими прокурорами спільно зі спецполіцією в ході слідчих і розшукових дій – предмети злочину на суму 370 тисяч гривень виявлено і вилучено у підприємців у Києві та Львові”, – зазначили в прокуратурі.

Раніше повідомлялося, що чиновник Житомирської ОДА вимагав гроші за групу інвалідності для онкохворого.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>