14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

На Яворівському полігоні стартували масштабні навчання легендарних “Чорних запорожців”

Масштабні навчання легендарних “Чорних запорожців” стартували на Яворівському полігоні. Близько 1,5 тис. військовослужбовців 72-ї механізованої бригади нещодавно повернулися з фронту та взялися відточувати здобуті бойові навички.

Про це повідомляє “5 канал”.

Поки “Чорні запорожці” заряджають зброю та лагодять військову техніку, черговий пункту спостереження фіксує активізацію ворога. Командир дає наказ: “До бою!”

За легендою навчань, три ворожі бронетранспортери націлені на позиції армійців. На передній рубіж оборони виїжджають військовослужбовці 72-ї бригади на бойових машинах.

За лічені хвилини армійці влучають у ворога з гармати. За допомогою кулемета знищують ворожу піхоту. Військовослужбовці впевнені, що успіх залежить від усього екіпажу. Навідник БМП – боєць за позивним “Соліст”. Це досвідчений воїн бригади, на сході з перших днів війни.

Зізнається: “Зараз ми розуміємо що це уявні цілі, маємо більше часу і ми більш розслаблені. А там – усе по іншому. Там адреналін, патріотичний дух нам допомагає. Плюс – рідні й близькі, які вдома. Думаєш про них і все краще виходить”.

72-га механізована бригада імені Чорних Запорожців боронила найгарячіші позиції фронту – поблизу Донецького аеропорту, шахту “Бутівка” та Авдіївку. Остання ротація відбулася наприкінці січня. Майже рік армійці тримали позиції на Світлодарській дузі. Нині на Яворівському полігоні відточують здобуті на фронті навички.

“У нас йде тренування екіпажів , бойова стрільба з БМП-2, це 30-мм гармата 2А42 і кулемет 7,62-мм ПКТ. Ми приводимо машини до нормального бою, щоб вони вражали зразу. Щоб не витрачати і з одного снаряду можна було впіймати того сепаратиста. А не вивалювати на нього боєкомплекти”, – розповідає командир 2-ї роти Володимир Мельник.

За вишколом пильно спостерігають американські інструктори. Українських військових навчають за програмою “Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна”. Допомагають опанувати планування і проведення операцій відповідно до стандартів НАТО.

“Я вражений рівнем досвіду бригади, рівнем підготовки. Вони дуже прагнуть здобути нові знання, серйозно до цього ставляться, щоб гідно захищати свою державу”, – наголошує перший лейтенант армії США Джеймс Говард.

Безстрашні “Чорні запорожці” відпочивати не звикли. Вже через два місяці вони знову боронитимуть українські кордони від ворога.

Раніше ми писали, що в Україні успішно пройшли випробування ударних турецьких безпілотників Bayraktar.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Пацаны, только домой, приехали!!!!! И сразу на полигон. А потом чо контракники уходят?!!!!!! Посмотрите сколько времени отдыхают солдаты НАТО после ротации и всё поймёте!!!!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>