12.6 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

На висунення Порошенка прийшов рабин Яків Дов Блайх

29 січня на форумі “Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом”, під час якого чинний президент Петро Порошенко висунув свою кандидатуру, було помічено рабина Дов Блайха.

На світлинах з заходу журналісти ІНФОРМАТОРа помітили рабина Яківа Дов Блайха, який тисне руку прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.

Слід зазначити, що Голова Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій Яків Блайх на початку січня гостро розкритикував закон про перейменування УПЦ МП. Жорстка позиція рабина про те, що держава не повинна втручатися у справи релігії, не завадила йому відвідати захід Порошенка, який це питання і політизував (згадати, хоча б передвиборче “Томос-турне” президента, – ред.) На з’їзд Порошенка рабин приїхав із США, де він мешкає (Яків Блайх – громадянин США, – ред.).

Фото – Главком

У грудні Верховна Рада ухвалила закон щодо зміни назви релігійної організації, яка керується з ворожої країни. Тепер релігійна організація Українська православна церква має вказати у назві свій зв’язок і залежність від РПЦ.

Голова Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій Яків Блайх гостро розкритикував цей закон, назвавши його антиконституційним. На його думку, держава перейшла межу і не має права втручатися у справи релігії. Цікаво, що пан Блайх є духовним лідером єврейської громади, головним рабином Києва, а також громадянином США, і до справ православних прямого стосунку не має. Посаду голови у Раді церков він обіймає з липня 2018 року. А наразі активно захищає УПЦ МП.

“Якщо ми сьогодні ухвалюємо рішення про те, що Московський патріархат поганий, а завтра, виходить, ухвалимо рішення про те, що мусульмани погані?

Ухвалене Верховною Радою рішення означає, що жодна релігія не може почуватися захищеною від втручання держави в Україні. Сьогодні це Московський патріархат, а завтра мусульманство, євреї тощо. Тобто якщо ти їй, державі, не подобаєшся, вона може втрутитися. Бо держава вказує, як вірити в бога. Якщо мої молитви проходять через Москву , то вони одразу стають агресивними”, – заявив рабин.

Поява релігійного діяча, який відкрито підтримує Московський патріархат – не єдиний з “проколів” форуму Порошенка.

Зокрема, розгорівся скандал навколо виконавиці Альони-Альони, яку начебто оманою затягнули на захід.

Також на заході переплутали рік битви, на честь якої було організовано форум.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>