8.3 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Волині військові назвали “політтехнологічним лайном” вплутування їх у провокації

14 окрема механізована бригада офіційно прокоментувала події, які відбуваються на Волині і пов’язані з використанням імені бригади та пам’яті про загиблих героїв у політичних провокаціях.

Так, у бригаді назвали такі процеси “мерзотним політиканством”, передає “ВолиньPost”.

“Ми, бійці та ветерани 14-ї омбр, що є правонаступницею 51-ї бригади, з місцем дислокації у Володимирі-Волинському, глибоко обурені намаганнями втягнути нас та славне ім’я наших загиблих побратимів у мерзотне політиканство. Використання нашого імені у політтехнологічному лайні вважаємо ницим, і не достойним честі солдата та офіцера української армії”, — повідомляють військові.

Також вони заявили, що “інцидент з банером — це чергове намагання нечесних і продажних політиків збити приціл українському воїну і суспільству, підмінити пріоритети і розуміння того, хто є справжнім ворогом для України”.

Військовослужбовці наголосили, що “у 2014 році на полі під Волновахою їх розстрілювали та вбивали не президент чи влада”.

“Нас знищували добре вишколена, агресивна і нещадна армія Російської Федерації та її українські колаборанти. І особливо прикро, що наших загиблих побратимів вбивають знову. І роблять це брудні політикани плакатними фарбами, закупленими, можливо, за мерзенні гроші нашого головного ворога — нинішньої російської влади. Наш приціл виставлений чітко, свого ворога ми знаємо і вміємо боронити від нього Україну. А куди ціляться псевдоукраїнські політикани? Знову в серце згорьованим матерям загиблих українських солдатів?”, — йдеться у повідомленні, яке завершується словами: “Честь маємо!”.

https://www.facebook.com/14ombr/posts/1296669683819752

Нагадаємо, 13 березня у Луцьку на 16-поверхівці в центрі міста увечері вивісили великий банер. Його підготували напередодні візиту президента на Волинь.

“Ти став президентом на крові хлопців 51 Омбр. Щоб сховати свої злочини, твої генерали її знищили. Волинь такого не пробачає”, – такий текст написали на банері.

Як зазначають журналісти, у ЗМІ, які належать опозиційним до президента політичним силам, одразу з’явилася інформація про те, що банер почепили невідомі, які від імені бійців 51 бригади, мовляв, хотіли нагадати Порошенкові, аби той “пам’ятав, якою ціною він прийшов до влади”.

Утім, у середовищі самих бійців такі дії вважають провокацією та використанням пам’яті про хлопців у політичних ігрищах.

Так, боєць 51 бригади Олександр Мартинюк закликав побратимів публічно висловити протест проти таких дій.

Банер провисів декілька годин. Його зрізали, пошкодивши саме полотно, аби банер не можна було повісити знову.

Як повідомляють міцеві ЗМІ, випадкові перехожі затримали одного із чоловіків, які працювали в парі, знімаючи банер. Ним виявився лучанин на ім’я Андрій.

Він  плутався в показах і не міг пояснити, навіщо він це зробив. Спочатку він переконував, що сидів зі знайомим у дворі, де близько 2:00 ночі до них підійшли незнайомі і “замовили” таку роботу. Потім стверджував, що побачив фото банера на місцевому сайті і вирішив зрізати його, нібито “через власну громадянську позицію”.

Проте, зі слів свідків, не на камеру він натякнув, що його змусили це зробити силовики.

Андрій каже, що займався туризмом, тому мав все необхідне для промислового альпінізму спорядження.

Альпініста забрали в міськвідділ, де встановили його особу. Його напарника зараз шукають.

Як відомо,  1 грудня 2014 року 51 бригаду, яка брала участь в АТО розформували, а за місцем її дислокації створили нову – 14-ту окрему механізовану бригаду.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>