10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Волині віряни УПЦ і РПЦ в Україні не можуть поділити територію біля церкви

У селі Мирне, що у Горохівському районі, люди не можуть поділити територію біля храму.

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на 12 канал.

Після отримання Томосу про автокефалію, більшість громади прийняла рішення перейти в Православну Церкву України і перереєструвати Свято-Михайлівську церкву. Раніше храм належав до РПЦвУ (УПЦ Московського Патріархату).

Зміну конфесії підтримали не всі віряни, частина залишилась у Московському Патріархаті. Як і настоятель храму Василь Гірник. Тож вони почали приходити на Богослужіння у будівлі, що колись була церквою і розташована на на території храму. До слова, її визнали аварійною.

Люди впевнені – на території храму не повинно бути інших конфесій. Тому будівлю опечатали. Отця Василя на місці не було.

Парафіяни, які підтримують священика Василя, розповідають – у цьому приміщенні був безлад. Вони там поприбирали, повісили ікони. Перша Служба у старій будівлі відбулась 10 березня. Тепер кажуть, що проситимуть нове приміщення для Богослужінь.

Свято-Михайлівській церкві призначили нового настоятеля. Ним став отець Євген Рудь. Також він служить у селі Сокиричі, Ківерцівського району. Суперечка між парафіянами поки так і не вирішена. Стару будівлю опломбували.

Нагадаємо, РПЦ в Україні зліпила черговий фейк про парафії Рівненщини.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>