11 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

На Водохреще у Львові відбулося традиційне загальноміське освячення води

Сьогодні, 19 січня, на свято Богоявлення у центрі Львова біля міської Ратуші пройшло традиційне екуменічне освячення води за участі представників усіх християнських конфесій міста.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Розпочалися урочистості колядками від львівських хорів «Орфей» та «Жайвір», опісля чого відбувся загальноміський екуменічний Чин освячення води за участю духовенства усіх християнських конфесій міста.

Цього року, відповідно до графіку, Чин освячення води очолив Високопреосвященний владика Димитрій (Рудюк), Митрополит Львівський і Сокальський Православної Церкви України.

«Дуже гарною традицію у нашому місті є загальноміське велике освячення води у свято Хрещення Господа нашого Ісуса Христа. Це добре, що ми, християни різних конфесій, які з’єднанні вірою у Святу Тройцю, маємо можливість в таке велике свято єднатися біля купелі з водою. Ця подія особливо важлива в час, коли ми піднесено святкуємо подію величезного історичного масштабу — отримання Томосу про Автокефалію Православної Церкви України. Для нас, українців, у нинішній час, як ніколи, потрібне єднання. І я переконаний, що ця справа буде сприяти досконалій єдності в суспільстві», – сказав владика Димитрій (Рудюк).

У спільній молитві та колядуванні взяли участь голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Тільки в сильній державі можуть бути сильні люди. Тільки сильною державою завжди пишається народ. Тільки в сильній державі ми можемо мати своє військо, свою церкву та свою мову. Мусимо просити в Господа про єднання. Нехай Господь цією йорданською водою дарує нашому народу добробут, єдність та здоров’я», – зазначив Олег Синютка.

Після освячення води, кожен охочий зміг взяти її додому. Вода перебуває у спеціальному резервуарі.

«Щороку на площі Ринок ми встановлюємо великий резервуар для освячення води – тому її буде достатньо для усіх охочих», – сказав у коментарі в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко.

Раніше ми розповідали, як на Водохреща Ляшко з командою пірнув в ополонку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>