8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Вінниччині віряни ПЦУ змушені молитися на вулиці

В селі у Вінницькій області прихожани ПЦУ моляться під храмом, бо батюшка церкви не погоджується з рішенням громади про приєднання до помісної Церкви.

Як повідомляє “Главком” з посиланням на прес-службу Вінницької єпархії ПЦУ, 18 березня в селі Пеньківка Літинського району ієромонах Софроній (Чуприна) звершив богослужіння для місцевих вірян ПЦУ. На відправу, яка відбулась на церковному подвір’ї, зібралися парафіяни храму святителя Миколая.

Ще 21 січня селяни переважною більшістю вирішили вийти з підпорядкування Московського Патріархату і приєдналися до Православної Церкви України.

Відтоді усі богослужіння громада проводить на вулиці біля храму, адже місцевий священик відмовився підтримати бажання більшості своєї пастви.

Цього разу, незважаючи на будній день, на молитву зібралося понад 50 вірян. Після молитви усі присутні мали змогу вклонитися перед іконою святителя Миколая з часткою його святих мощей.

Отець Софроній передав парафіянам вітання від митрополита Вінницького і Барського Симеона та нагадав про історію та значення свята Торжества Православ’я, яке святкувалося напередодні.

Нагадаємо, уже понад 500 парафій перейшли до ПЦУ.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>