10.4 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

На Вінниччині почастішали пожежі в екосистемах

За минулу добу рятувальники Вінницької області 14 раз гасили пожежі на відкритих територіях.

Про це пише “День”.

Суха трава та очерет горіли у Липовецькому, Шаргородському, Жмеринському, Тростянецькому, Тиврівському, Літинському, Бершадському, Калинівському, Гайсинському та Вінницькому районах. Загальна площа, яку охопив вогонь склала понад 8 га. А днем раніше, тобто 7 березня, вогнеборці ліквідували 24 пожежі в екосистемах. В результаті чого було пошкоджено 19 гектарів екоплощі.

«Внаслідок необережного поводження з вогнем пожежі в екосистемах фіксуються у різних районах області. Найчастіше головною причиною стає людська недбалість, тобто люди, проходячи повз можуть кинути недопалок чи сірник, або розводять багаття у невстановлених місцях. Це призводить до загорання сухої трави, очерету, сміття, листяної підстилки», – зазначає заступний начальника прес-служби ГУ ДСНС у Вінницькій області Оксана Скрижевська.

Тим часом екологи нагадують, що пожежі в екосистемах знищують корисну для ґрунту мікрофлору, бідніє рослинний покрив, зменшується кількість гумусу у поверхневому шарі і це призводить до деградації земель. Не рідко загорання трави призводить до винищення тварин та птахи, які мешкають в екосистемах. Окрім цього, такі підпали не локалізують на одному місці. Весняний вітер швидко поширює їх на значні площі, що може призвести до знищення лісосмуг та житлових помешкань.

Як повідомлялося, на Львівщині сталася смертельна ДТП із автобусом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>