11.5 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

На Сумщині журналістка оголосила голодування через відмову мера фінансувати радіо

В.о. головного редактора місцевого радіомовлення в місті Лебедині Сумської області Наталія Панченко оголосила голодування. 

Про це вона повідомилау Фейсбуці.

Журналістка заявила, що “не може співпрацювати з таким самодуром, як міський голова”. За її словами, міський голова Лебедина Олександр Бакликов відмовляється фінансувати радіо, одним зі співзасновників якого є Лебединська міська рада.

Представниця Національної ради в Сумській області Лариса Якубенко повідомила у Фейсбуку та підтвердила представнику ІМІ в Сумській області, що поштовхом до такого рішення Наталії Панченко стало небажання міської ради підтримувати проект розбудови ФМ-радіостанції та ненадання коштів на сплату ліцензійного збору.

Термін сплати ліцензійного збору спливав 18 травня, тож редакції, відповідно до закону, потрібно було терміново здійснити платіж, щоб не втратити ліцензію. Тому Наталія Панченко перерахувала кошти в сумі 16 588 з рахунку редакції, сподіваючись, що 17 травня на сесії міської ради буде розглянуто питання щодо збільшення фінансування редакції за Програмою висвітлення діяльності органів місцевої влади та органів місцевого самоврядування.

Проте це питання не було внесено до порядку денного. Міський голова Лебедина Олександр Бакликов пояснив, що не бачить сенсу в збільшенні фінансування, тому що із 46 тис. грн., передбачених програмою, редакція використала тільки близько 8 тис. грн. Крім того, за словами міського голови, керівник редакції не змогла поінформувати депутатів міської ради про кошторис для розбудови ФМ-мовлення (вартості студійного та передавального обладнання). В очільника міста є також претензії до керівника редакції щодо якості інформаційного продукту.

Раніше ми писали, як на Івано-Франківщині внаслідок сильної зливи деякі населені пункти опинилися під водою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>