15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

На Рівненщині ще одна громада приєдналася до Православної церкви України

У селі Кунин Здолбунівського району, що на Рівненщині, релігійна громада МП вирішила приєднатися до Православної церкви України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук.

За його словами, збори відбулися у храмі після служби. Участь у них взяли виключно парафіяни храму МП. Представники сусідньої релігійної громади не втручалися.

«Але, знайшлися інші, хто захотів втрутитися. Посеред служби до храму зайшли три чоловіки, один з яких – настоятель храпу РПЦ в Мізочі атєц Алєксандр (Александр Карпюк) – екс-благочинний Здолбунівського благочиння МП, екс-депутат райради від «Партії регіонів», написав голова Здолбунівської РДА. – Я не був свідком розмови атца Алєксандра з громадою, проте учасники зустрічі переповідають, що розмова, чомусь, не склалася з самого початку. А закінчилася вона зверненням атца Алєксандра до парафіян приблизно такого змісту: «То що, ви мене, священика, з храму за барки виставляти будете?».

Та додав: «Зрештою, збори відбулися. Із 55 присутніх «за» перехід в ПЦУ проголосувало 52 парафіяни. Рішення прийнято. Це були перші збори в нашому районі, які проходили в селі, де є дві православні релігійні громади, при цьому одна не втручалася у внутрішні справи іншої».

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2103922206351813&id=100002021632918

Нагадаємо, у храмі на Чернігівщині через перехід до ПЦУ московські попи вкрали всі ікони.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>