9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Рівненщині СБУ блокувала діяльність угруповання торгівців вибухівкою

Наприкінці тижня, що минає, співробітники Служби безпеки України під час реалізації комплексу заходів із протидії незаконному обігу зброї та вибухових речовин блокували на Рівненщині збут військових засобів ураження.

Як повідомила виданню ZIK керівниця прес-групи УСБУ в Рівненській області Інна Ілючок, у межах досудового слідства слідчими та оперативниками спецслужби задокументовано двох цивільних осіб та військовослужбовця інженерно-саперної групи однієї із військових частин, які організували збут вибухових речовин, що використовувались під час утилізації боєприпасів.

Правоохоронці затримали військовослужбовця на Рівненському військовому полігоні під час збуту понад шести кілограмів тротилу та п’яти електродетонаторів.

Співробітники СБ України встановили, що загалом було реалізовано майже сорок кілограмів тротилу та понад двісті електродетонаторів.

Під час санкціонованих слідчих дій у помешканні зловмисника правоохоронці також вилучили дві гранати РГД-5 із запалами та ще понад 100 електродетонаторів до тротилових шашок.

Наразі військовослужбовцю повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Стосовного його спільників тривають процесуальні дії.

Операція із викриття торговців зброєю проводилась під процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.

Як повідомлялося, СБУ оцінила вартість «виборчої піраміди» депутата від «Батьківщини» у понад два мільярди.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>