11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

На ремонті доріг у Київській області розікрали мільйони гривень

Правоохоронці викрили схему розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг у Київській області.

Про це пише Українська правда.

Це результат співпраці столичної прокуратури, поліції та ГУ СБУ у Києві та Київській області.

В ході слідства встановлено, що впродовж 2017-2018 років службові особи селищ Хотянівка, Новосілки та Нові Петрівці у Вишгородському районі Київської області підписали акти приймання виконаних будівельних робіт з директором підрядної організації, що займається ремонтними роботами асфальтних доріг, та перерахували на рахунки товариства понад 20 мільйонів гривень.

Правоохоронці встановили, що роботи проведено неповно та неякісно, а їх обсяг не відповідає відомостям, зазначеним у документах. Різниця становить понад 2,4 млн. гривень, повідомляє прокуратура Києва.

Водночас у повідомленні СБУ вказано, що за результатами перевірки виконаних підрядниками робіт, зокрема будівельно-технічної та економічної експертизи підтверджено збитки держави на загальну суму понад 3,5 мільйона гривень.

Привласнені через оборудку гроші зловмисники переводили у готівку та легалізували через проведення безтоварних операцій.

В ході проведення обшуків за місцем роботи і проживання фігурантів вилучено документацію, що підтверджує протиправну діяльність посадовців.

Прокуратура повідомила про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу директору одного із товариств за фактом сприяння у привласненні представникам сільських рад бюджетних коштів, виділених для проведення ремонту доріг.

Досудове розслідування триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

Нагадаємо, викрито співробітника СБУ, що продавав дані з мобільних телефонів, зокрема відомих людей.

18 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>