7.1 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На переїзд Зеленського з Банкової витратять близько 300 мільйонів

На перетворення Українського дому в Офіс президента Володимира Зеленського потрібно близько 300 мільйонів гривень і приблизно 1 рік часу.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна із посиланням на заяву співавтора проекту нового офісу президента Івана Юнакова.

«У цілому команда працює близько двох місяців, по суті, ми готуємо технічне завдання для того, щоб проектний інститут, який має доступ до секретної інформації, зміг зробити проект по техзавданню», — розповів засновник архітектурного бюро 33ВY Architecture.

За оцінками Юнакова, вартість майбутніх робіт може скласти близько 300 млн гривень, однак «остаточна сума буде відома після врахування вартості всієї інженерії», а при нормальному фінансуванні терміни реалізації — 6-10 місяців.

У рамках проекту також буде добудована невелика одноповерхова скляна будівля, де розмістяться центр прийому громадян та інформаційний центр. У приміщеннях зі старим радянським інженерним обладнанням, які займають майже 4 тисячі квадратних метрів, побудують підземний паркінг на 100 машиномісць.

«Також буде прибудований паркінг для відвідувачів на 34 машиномісця… У центрі атріуму планується звести скульптуру сучасного мистецтва. Ми розмістили (на візуалізації – ред.) звичайне дерево, але його там не буде», — сказав архітектор.

Крім того, інфраструктура офісу включатиме спортзали, конференц-зали та public space — два поверхи будуть працювати за принципом коворкінгу. Ще два поверхи відведуть під апарат президента. А кабінет самого Володимира Зеленського розміститься на четвертому поверсі.

Загалом офіс президента розрахований на 500 робочих місць.

«Для того, щоб туди потрапити, потрібно буде пройти певну реєстрацію, але, думаю, не дуже складну. Там же будуть кафе і ресторан, які будуть обслуговувати коворкінг і працівників офісу», — підсумував Юнаков.

Нагадаємо, Олег Ляшко порадив Володимиру Зеленському не витрачати гроші на переїзди, а спрямувати їх на підвищення зарплат і пенсій.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>