8.8 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Одещині серед прикордонників розповсюджували наркотики, є загиблий

На Одещині викрили схему розповсюдження наркотиків серед прикордонників, внаслідок вживання яких помер військовослужбовець.

Про це повідомляє в суботу прес-служба Державного бюро розслідувань, пише “Українська правда”.

“Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, спільно з Управлінням внутрішньої та власної безпеки “Південь” Державної прикордонної служби та Департаментом внутрішньої безпеки Нацполіції викрили мережу наркоторговців, що збували наркотичні речовини через посередників. Останні розповсюджували наркотики серед військовослужбовців-прикордонників”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в поле зору правоохоронців ці особи потрапили ще в грудні 2018 року. Тоді слідчі теруправління ДБР у Миколаєві затримали солдата, у якого вилучили наркотичні та психотропні речовини.

Згодом у Білгород-Дністровському Прикордонному загоні внаслідок вживання наркотичних речовин помер прикордонник.

“Слідство встановило, що наркотичні речовини військовослужбовці закуповували у членів злочинної організації, яка займалась розповсюдження особливо небезпечних важких наркотичних речовин на території Одеської області. В ході масштабної спецоперації було проведено низку затримань осіб, причетних до розповсюдження наркотичних речовин”, – повідомили в ДБР.

Також слідчі встановили, що протягом кількох місяців у вказаної злочинної групи купувала наркотичні речовини жінка-військовослужбовець Подільського прикордонного загону, яка діяла у змові з ще двома особами.

“В подальшому, під час чергування, вона безперешкодно проносила вказані речовини на територію прикордонного загону та продавала їх колегам-військовослужбовцям. Жінка замовляла наркотичні речовини через соціальну мережу “Інстаграм” та отримувала їх у поштовому відділені, для конспірації вказуючи номер телефону та дані іншої людини”, – йдеться в повідомленні.

У ДБР зазначили, що одразу після отримання чергового такого замовлення жінку-військовослужбовця затримали в порядку ст. 208 Кримінального кодексу України. У неї вилучили пакет з пігулками рожевого кольору та пакет з жовтою поршкоподібною речовиною. Усі ці речовини направлені на експертизу.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, готують затриманій повідомлення про підозру у незаконному збуті наркотичних речовин, вчиненому групою осіб (ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 10 років.

Раніше ми писали, що в Одесі з мілини зняли буксир “Паралель”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>