8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

На Луганщині засудили двох організаторів псевдореферендуму

Вказані особи оформляли списки «виборців», видавали місцевим жителям «бюлетені» для голосування та здійснювали підрахунок голосів.

На Луганщині засуджено двох організаторів псевдореферендуму «ЛНР» у 2014 році. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області, – повідомляє Уніан.

Встановлено, що у травні 2014 року двоє жителів м. Гірське Луганської області, за попередньою змовою з іншими особами, організували та провели на території Попаснянського району псевдореферендум щодо відділення Луганської області від України. Вказані особи були «членами» так званої «виборчої комісії», а саме: оформляли списки «виборців», видавали місцевим жителям «бюлетені» для голосування та здійснювали підрахунок голосів. Правоохоронці інкримінували організаторам «референдуму» посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

У прокуратурі зазначили, що оскільки під час досудового розслідування підозрювані щиро розкаялись, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ними та прокурором було укладено угоду про визнання винуватості, які з обвинувальним актом направлено до суду. За результатами судового розгляду Попаснянським районним судом Луганської області організаторів «референдуму» визнано винними та засуджено до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Раніше голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович повідомив, що Україна почала нову реабілітацію засуджених радянським режимом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>