8.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Луганщині перший священик РПЦ в Україні перейшов до ПЦУ

До новоствореної автокефальної Православної Церкви перейшли вже більше 100 парафій, наприкінці минулого тижня відбувся знаковий перехід на Луганщині.

Буквально за 30 кілометрів від кордону з Росією. І за 70 – від лінії фронту, повідомляє ТСН.ua.

Тамошній священик Володимир Маглена жив у Стаханові і більшу частину життя займався бізнесом. Священиком він став перед самою війною. Служити його відправили до Веселого. Церкви у селі не було, адміністрація дозволила побудувати храм у колишній амбулаторії місцевої лікарні.

Перші місяці він приїжджав сюди служити по неділях та святах і дуже полюбив своїх парафіян. Хоча зізнається – вплив російського телевізора він так і не зміг тут перемогти.

З початком війни Маглена забрав у Веселе родину й оселився тут остаточно. Йому почали довіряти.

Рішення про перехід до ПЦУ він ухвалив ще кілька місяців тому, але сумнівався, що його зрозуміє громада.

Найбільше священик боявся, що люди розвернуться, підуть з проповіді та не повернуться до церкви. Але все минулося добре. Священик оголосив про своє рішення на Водохреще і жоден із парафіян не пішов. Всі залишилися на подвір’ї.

Своєю чергою мешканці міста Старобільськ, які їздили на свята до церкви у Веселому, зажадали створити релігійну громаду у себе, а отцю Володимиру запропонували взяти її під свою опіку.

Аби перейти до нової Церкви остаточно, священик має співслужити з єпископом. Що і зробив отець Володимир у Спасо-Преображенському Соборі у Києві, де співслужив з митрополитом Олександром (Драбинко).

Повернувшись додому, Маглена служитиме вже у новій парафії та молитиметься, щоб люди зі старої громади ухвалили правильне рішення.

Нагадаємо, на Київщині дві парафії перейшли до ПЦУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>