19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

На літак до Києва не пустили відомих російських журналістів, розгорівся скандал

У суботу, 23 березня, співробітники авіакомпанії Wizz Air не пустили на літак з Риги до Києва відомих російських журналістів Олексія Семенова та Дениса Камалягіна, які повинні були взяти участь у презентації книги “Росія і Україна. Дні затемнення”.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Так, рішення не пустити журналістів на рейс, де вони вже були зареєстровані онлайн, прийняв сам авіаперевізник.

Відзначається, що лоукостер послався на обмеження, встановлені Україною для росіян. Зокрема, чоловіки з російським громадянством у віці від 16 до 60 років можуть відвідати Україну тільки по дипломатичному паспорту, письмовому запрошенню від близьких родичів – громадян України або якщо є дозвіл на тимчасове або постійне проживання в країні.

У той же час організатор заходу Олександр Захаров заявив, що у журналістів було запрошення від Центру громадянських свобод (Київ). У курсі їх візиту була прикордонна служба і представники українського уряду.

За словами представника організації “Будинок вільної Росії” Грега Фролова, який організовував презентацію книги, компанія Wizz Air випустила внутрішнє розпорядження, згідно з яким вони не допускають громадян РФ на свої борти, які летять до Києва, якщо у них немає дипломатичного паспорта або посвідки на проживання, пише “Громадське”.

Як уточнює “Обозреватель”, у Державній прикордонній службі України зазначили, що не в курсі про відповідні правила щодо росіян.

“Мені невідомо про такі правила, тому я не можу коментувати ситуацію”, – сказав речник відомства Олег Слободян.

Книга “Росія і Україна. Дні затемнення” видана в 2019 році і складена зі статей, які виходили в газеті “Псковська губернія” в 2014-2017 роках і розповідали про розвиток російсько-українського конфлікту. Газета першою з російських ЗМІ доказово повідомила про загибель псковських десантників у боях на Донбасі.

Нагадаємо, базу “миротворця” поповнили одіозні пропагандисти “русского мира”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>