14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

На Львівщині вже сьома, а на Буковині – четверта громада приєдналися до ПЦУ

Релігійна громада в місті Великі Мости Сокальського району Львівської області перейшла з УПЦ Московського Патріархату до Православної Церкви України.

Про це повідомляє Великомостівська міськрада на своїй сторінці у Facebook, пише РІСУ.

“20 січня 2019 року відбулися загальні парафіяльні збори релігійної громади Української Православної Церкви в м. Великі Мости Сокальського району Львівської області. Переважною більшістю голосів (за – 234, проти – 6) громада прийняла рішення стосовно входження Свято-Успенської парафії в м. Великі Мости до складу канонічної Православної Церкви України”, – йдеться в повідомленні.

Так, станом на 21 січня уже сім церковних громад Львівщини перейшли до Православної Церкви України.

Своєю чергою у Чернівецькій області вже четверта громада проголосувала за перехід до ПЦУ.

Таке рішення 20 січня ухвалила громада церкви Успіння Пресвятої Богородиці села Горошівці Заставнівського району, повідомляє Християнський портал КІРІОС.

На зборах у церкві, які ініціював місцевий священик отець Федір, були присутніми митрополит Мелетій та священики колишньої УПЦ МП. Місцеві жителі намагалися не пропустити їх на територію церкви, однак за сприяння співробітників поліції їх таки пропустили. Ініціатори зборів дали можливість виступити усім бажаючим, зібрання супроводжувалося понад годинними суперечками.

Але під час голосування рішення за перехід було очевидним: “за” проголосували 239 людей, “проти” – 40. При цьому тих, хто утримався, не було.

Наразі це четверта церковна громада Чернівецької області, яка ухвалила рішення про перехід з підпорядкування колишньої УПЦ МП до Православної церкви України. Першою про такі наміри висловиласьгромада села Шишківці Кіцманського району 19 грудня 2018 року.

Пізніше до ПЦУ перейшли церковні громади сіл Карапчів Вижницького району та Боянчук Застанівського району.

Нагадаємо, у Запоріжжі до ПЦУ приєдналася колишня громада священика, який відмовився відспівувати дитину.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>