12.2 C
Kyiv
Середа, 17 Квітня, 2024

На хімзаводі в окупованій Горлівці зберігають тонни небезпечних речовин

На підприємстві “Концерн Стирол” поблизу міста Горлівка окупаційна адміністрація РФ законсервувала тонни небезпечних речовин.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, інформує прес-служба відомства.

“На супутникових знімках підприємства ПрАТ “Концерн Стирол” видно, що теплових процесів не відбувається: рух залізничного та автомобільного транспорту відсутній, не проводяться роботи з відвантаження і підвезення сировини та готової продукції. Це ясно свідчить про консервацію підприємства, а значить – і подальше зберігання на його території небезпечних речовин”, – заявив міністр.

Як зазначається, ПрАТ “Концерн Стирол” в м. Горлівка (Донецька обл.) спеціалізувалося на виробництві аміаку, карбаміду, аміачної селітри, полістиролу, а також неорганічних солей та органічних смол. Підприємство вважається одним із найнебезпечніших підприємств, що знаходяться на окупованій частині Донбасу.

“Повідомлення окупаційних адміністрацій про те, що Україна намагається застосувати або буде застосовувати хімічну зброю, є “димовою завісою” для прикриття робіт, що проводилися на підприємстві ПрАТ “Концерн Стирол”. За інформацією МТОТ, отриманою з різних джерел, на підприємстві протягом 2018 року зберігалося кілька десятків тонн небезпечних хімічних речовин, на початку 2018 року обсяги яких інколи доходили до 80 т аміаку. Вважаємо, якщо безвідповідально поводитись з такою речовиною, то практично все населення міста може постраждати”, – зауважив Черниш.

Також міністр зазначив, що в межах окупованих територій Донецької і Луганської областей від місцевого населення приховують інформацію, перекручують факти, а також немає жодних превентивних заходів для захисту населення.

“Враховуючи інформацію, отриману МТОТ з різних джерел, у тому числі від місцевих мешканців, ми будемо звертатися до міжнародних організацій для доступу їхніх представників або незалежних міжнародних експертів на підприємство, щоб переконатися у безпечності його стану і речовин, які там зберігаються, для місцевого населення”, – зауважив Черниш.

Також, як зазначив глава міністерства, готується відповідне звернення до правоохоронних органів.

Нагадаємо, що Нацбанк оголосив аукціон з продажу нерозрізаних банкнотних аркушів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>