10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

На Донеччині викрили партію у 50 тонн фальсифікованого алкоголю

У понеділок, 3 червня, за результатами проведених заходів було вилучено майже 50 тонн готової до реалізації фальсифікованої горілчаної продукції та понад мільйон гривень, одержаних від протиправної діяльності.

Про це пише прес-служба поліції.

Оперативники управління захисту економіки в Донецькій області, слідчі Головного управління Нацполіції керівництвом військової прокуратури об’єднаних сил встановили осіб, які займалися реалізацією фальсифікату на території області.

Місцеві мешканці розповсюджувала фальсифікат у скляній тарі та паперовій тарі типу “bag-in-box” на території Краматорська та Костянтинівки. При цьому використовували підроблені марки акцизного податку України. Кожний учасник підпільного бізнесу відповідав за певний напрямок роботи. Зокрема, за зберігання, доставку, за налагодження контактів з потенційними клієнтами, організацію та контролю за діяльністю учасників.

У понеділок, 3 червня, оперативники управління захисту економіки в Донецькій області, слідчі Головного управління Національної поліції під керівництвом військової прокуратури об’єднаних сил провели санкціоновані обшуки за місцем зберігання, реалізації фальсифікату та за місцем проживання фігурантів.

Було вилучено 7 тонн горілчаної продукції у тарі типу «bag-in-box» та 85 тисяч пляшок «горілки». Крім того, вилучено 920 тисяч гривень та 9850 доларів США, одержаних від збуту алкогольного фальсифікату, а також господарська документація, «чорнові» записи обсягів реалізованої продукції та місць збуту фальсифікату.

Наразі проводяться заходи з метою встановлення всіх причетних до злочину осіб.

Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 2 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про затримання правопорушників у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, що сьогодні 5-річчя звільнення міста Лиман Донецької області від російської окупації.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>