11.5 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

На Донеччині судять воїна АТО

6-го березня у Апеляційному суді Донецької області відбудеться засідання у справі військовослужбовця 30-ої ОМБр Юрія Костини.

Костину, який виконував завдання у зоні проведення Антитерористичної операції проти регулярних підрозділів ЗС РФ та підконтрольній ним незаконних збройних формувань, звинувачують у подвійному вбивстві мешканок села Луганське, Бахмутського району Донецької області.

Попри виправдальний вирок суду, прокуратура продовжила вимагати від представників вітчизняної Феміди переглянути своє рішення. Весь цей час, понад 3 роки, бійці 30-ої ОМБр перебували у СІЗО, а судді затягували розгляд справи.

Як наслідок, Юрій Костина рішенням Бахмутського міського районного суду були визнанні винними у вчиненні злочину та отримали вирок у вигляді 15-ти років позбавлення волі.

Відповідно до отриманих ІНФОРМАТОРом  документів, адвокатами Костини було виявлено численні порушення у роботі прокуратури, які нівелюють обвинувачення проти українського бійця у вчиненні цього правопорушення. Саме їх і було подано до розгляду Апеляційного суду Донецької області.

Нагадаємо, раніше Україна затримала екс-бійця АТО на догоду Росії. Також колишній представник України у тристоронній контактній групі у Мінську заявив, що через нові закони по Донбасу українські воїни можуть масово потрапити за ґрати.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>