12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

На Чернігівщині звезені РПЦ “тітушки” зірвали збори парафії щодо переходу в ПЦУ

У знаменитому селі Крути Ніжинського району Чернігівської області звезені представниками РПЦ в Україні (колишньої УПЦ МП) “тітушки” зірвали збори парафіяльної громади, на яких мало бути вирішене питання про передачу місцевого Свято-Михайлівського храму Православній церкві України.

Про це повідомляє у Фейсбуці журналіст і релігійний експерт Ростислав Мартинюк.

“Понад 50 привозних бандюганів, якими керували близько 20 священиків Московського патріярхату, сьогодні вдруге брутально зірвали парафіяльні збори у знаменитому селі Крути Ніжинського району Чернігівщини.
Мета зборів, на які явилися понад 200 крутян – об’єднання з Православною церквою України та вихід із підпорядкування РПЦ” – пише журналіст.

Він посилається на свідчення очевидців, які розповіли, що “завезена з Києва братва вже зранку захопила приміщення, де мали проводитися збори. А ніжинська поліція цьому фактично потурала“.

Згодом російськомовні молодики спортивного вигляду заблокували вхід, “а тих крутян, які намагалися потрапити у свою ж будівлю, просто скидали зі сходів на землю”.

“Безкарне знущання з крутян відбувалося під улюлюкання завезених бабушек-клікуш. Їх під’юджували мобілізовані московські попи, яких у Крути цього дня наперли з усіх усюд: Ніжина, Борзни, Прилук і навіть Бахмача (зокрема, у банді тітушок засікли й «благочинного» РПЦ в Бахмацькому районі”, – пише Мартинюк.

Він також зазначає, що на Чернігівщині священики Московського патріархату вже не вперше вдаються до послуг криміналітету, щоб запобігти переходу громад у ПЦУ.

Нагадаємо, народний депутат Євген Мураєв став іподияконом митрополита Бориспільського Антонія (Паканича) церкви Московського патріархату в Україні.

5 КОМЕНТАРІ

  1. Де поліція прав викинути церкву закрити ви ж громада ваше рішення закон що робили чужі люди на зборах села поліція

  2. Все титушки подчиняются Авакову и действуют по его указанию. Прочитайте и передайте друзьям откуда это берется

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>