3.7 C
Kyiv
Вівторок, 19 Березня, 2024

На 39 окрузі в Дніпропетровській області помічено використання адмінресурсу на користь кандидата від Слуги народу

За один з найбільших за площею виборчих округів Дніпропетровської області – №39 – змагаються 14 кандидатів у народні депутати, серед них – Сергій Северин, який зараз є заступником голови обласної ради з виконавчого апарату – начальником управління економіки, бюджету та фінансів.

Як пишуть в соціальних мережах обурені мешканці округу, цей кандидат почав масово використовувати адміністративний ресурс, залучаючи до агітації на свою користь посадових осіб органів місцевого самоврядування та бюджетні ресурси, – передає Голос.

“Божа благодать зійшла на наш Василівський старостинський округ. Це чудо сталося 15.07.2019 р. (вчора). На службовому авто, на халявному бензині (купленому за бюджетні кошти)та у робочий час, з агітацією за Северина Сергія, до нас завітала сама секретар виконкому (керуюча справами) – Дерев’янко Лариса Василівна. Те,що до певного часу виконком Раївської с/р повністю підтримував Порошенка П.О.,опустимо, бо вже ж вони повністю підтримують діючого президента Зеленського В.О. Те, що посадова особа займається агітацією, мабуть теж опустимо. Те, що бюджетні установи в робочий час роздають агітацію, теж опустимо ( вони люди залежні, звільнять вдруг не послухаються,проти влади не попруть. Ну, так завжди було. Може і не звільнять, але ж “сделают нервы”). Все опустили і що маємо? Що залишилося? Залишається влада, яка перефарбувалася в зелений колір і все інше залишається по – старому. “Удільні князівства” з “міні князями” і люди поставлені на коліна…” – пише обурена Оксана Крилова.

Також журналісти повідомляли і про інші подібні факти.

Як пише Дніпроград, Сергій Северин був помічником депутата Верховної Ради 5-го (2006-2007) та 6-го (2007-2012) скликань від ВО “Батьківщина” Святослава Олійника. У 2010 році вийшов з однойменної фракції в українському парламенті.

У публічну площину Северин вийшов 2014 року, коли головою Дніпропетровської облдержадміністрації став Ігор Коломойський, а його заступниками – Геннадій Корбан, Борис Філатов та Святослав Олійник.

Того самого року Сергій Северин очолив департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Дніпропетровської ОДА, став радником Ігоря Коломойського. Восени 2014-го балотувався в депутати Верховної Ради в 46-му виборчому окрузі, що в Донецькій області, але не пройшов, посівши останнє місце.

У 2015-му Сергій Северин висувався до Дніпропетровської обласної ради від партії “Відродження”, до якої увійшли екс-регіонали, проте депутатом так і не став. А от Святослав Олійник, котрий балотувався до облради від тієї ж партії, мандат отримав. Ба більш, він став першим заступником голови облради.

У 2016-2017 роках Северин був радником голови Дніпропетровської обласної ради відділу патронатної служби управління забезпечення діяльності ради. Із 2018-го – заступник голови обласної ради з виконавчого апарату – начальник управління економіки, бюджету та фінансів.

Сергій Северин керував ТОВ “Українсько-чеське спільне підприємство “Ніколь Індастрі”За даними розслідування “БюроUA”, ця компанія була псевдовиробником плитки, яку використали під час ремонту на просп. К. Маркса та вул. Гоголя у Дніпрі 2015 року. Насправді фірма-підрядник “УПС” закуповувала плитку в місцевого виробника Віктора Авуліна. У документах її вартість була майже вдвічі вищою порівняно з цінами підприємця.

“Через два місяці плитка стала кришитися на очах”, – писало “БюроUA”.

Під час виборчої кампанії кандидата піарить і Синельниківська міська рада. Зокрема, за результатами його поїздки до Синельникового 2 липня 2019 року, коли Северин разом з мером привітав мешканців і гостей міста зі святами – Днем Конституції та Днем молоді. Використання місцевих рад з метою агітації є застосуванням адмінресурсу, оскільки всі кандидати повинні мати однакові умови для агітації й місцева влада не може надавати комусь преференції.

6 липня в місті Синельникове відбувся “концерт вихідного дня”.

“В нашем городе, как и во всей Украине, очень много людей поддержали “Зе команду”, и все вместе мы привели её к победе. А значит, у нас есть возможность собраться, пообщаться, познакомиться с кандидатом от команды Зе и с людьми, которые его представляют”, – писали користувачі Facebook, запрошуючи на концерт, що по суті є передвиборчою “гречкою”.

В агітаційних футболках були навіть діти.

Нагадаємо, кандидат від «Слуги народу» Грищук виявився податковим шахраєм.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>