8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

МЗС України відповіло на видачу російських паспортів мешканцям ОРДЛО

Міністерство закордонних справ України тим часом закликало міжнародних партнерів посилити консолідований політико-дипломатичний тиск на Кремль з метою дотримання ним норм і принципів міжнародного права.

Про це йдеться у переданій “УНІАН” у вівторок, 30 квітня, заяві Міністерства закордонних справ у зв’язку з продовженням порушень Російською Федерацією державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Україна закликає міжнародних партнерів не визнавати і не приймати паспорти, видані РФ жителям тимчасово окупованих територій Донбасу. У документі підкреслюється, що МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з початком функціонування на території Ростовської області РФ центрів видачі паспортів РФ громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих Росією територіях в Донецькій і Луганській областях.

«Учергове наголошуємо, що згадані міжнародно-протиправні діяння Кремля грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України. Своїми діями Росія наочно демонструє свою абсолютну зневагу до норм і принципів міжнародного права. Свідомо обравши курс на ескалацію, Російська Федерація також фундаментально підриває Мінські домовленості, стороною яких вона є», – сказано у заяві.

МЗС також вкотре наголошує, що протиправні рішення Кремля, які мають на меті полегшити отримання громадянами України російського громадянства, є юридично нікчемними та не визнаються Україною.

Раніше заступник міністра по справах тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак назвав дві мети видачі російських паспортів на Донбасі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>