19.3 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Митрополит РПЦвУ подав до суду на журналістів, які порахували його автівки і квартири

11 квітня Першотравневий суд Чернівців розпочав розгляд справи щодо захисту честі, гідності та ділової репутації митрополита Чернівецького і Буковинського РПЦ в Україні (УПЦ МП) Мелетія, який звинуватив редакцію газети “Час” у брехні.

Про це повідомляє РІСУ з посиланням на molbuk.ua.

Митрополит Мелетій (Єгоренко) подав заяву через матеріал “Бариги в рясах. Як живеться московським попам на Буковині“. Він заявляє, що інформація в матеріалі є неправдивою і вимагає опублікувати спростування. Також позивач бажає отримати відшкодування у розмірі 3723 гривень із витратами на суд.

Під час засідання сторони судового процесу озвучили вимоги та надали суду докази своєї правоти. Сам владика Мелетій із редактором газети Петром Кобевком у залі суду були відсутні, їхні інтереси відстоювали адвокати.

За словами адвоката позивача, насправді митрополит Мелетій володіє лише трьома автівками, а не п’ятьма, про які йдеться у матеріалі. Як доказ, юрист надав довідку про приватну власність ієрарха.

У відповідь на це захиснк відповідача наголосив, що довідка про приватну власність була отримана за місяць після публікації, а цього часу достатньо, аби змінити документи. Також захисник звернув увагу на те, що позивач є публічною особою, тому інформація про нього є такою, що викликає суспільний інтерес.

Почувши позиції сторін конфлікту, суддя Галичанський оголосив перерву для підготовки до судових дебатів. Про наступну дату проведення засідання Першотравневий райсуд оголосить пізніше.

Нагадаємо, на Волині більше сотні парафій пішли від РПЦвУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>