12.2 C
Kyiv
Середа, 17 Квітня, 2024

Мир будь-якою ціною за 3 дні можливий лише на умовах капітуляції, – Ляшко

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко розповів, як вирішити проблему російської окупації і війни.

Про це йдеться у інтерв’ю лідера парламентської фракції виданню Цензор.нет.

Олег Ляшко заявив, що в Україні немає проблеми миру, а є проблема російської окупації і війни.

“Для того, щоб зупинити війну треба бути сильним. Уже Порошенко, пам’ятаєте, обіцяв за 3 дні зупинить війну. Потім вибачався. Всі, хто обіцяє мир за будь-яку ціну через 3 дні – цей мир можливий на одних умовах. На умовах капітуляції. Крапка. Так його можна не за 3 дня, його можна за одну хвилину зробить. Підняти руки, здати фронт, здати національні інтереси України. Але ж той, хто так зробить, отримає не мир, а ілюзії. Коли Чемберлен повернувся з Мюнхенської конференції, де відбулася змова і фактично початок другої світової війни, він в аеропорту (відома історія) махав цим підписаним документом і розказував: я привіз вам мир. На що тоді ще лідер опозиції Черчіль сказав: ви привезли не мир, а приниження, а в підсумку матимемо війну і приниження”, – запевняє Ляшко.

За словами політика, такий мир “не дасть миру”.

“Мир, який нам пропонують ціною поразки, ціною капітуляції – не дасть миру. А дасть і війну і приниження. Нам треба мир ціною невтрати України. Це можливо виключно за однієї умови – коли країна буде сильна. Сила країни – у відновленні економіки, підвищенні добробуту людей і у повазі до людей праці, поверненні людей із заробітків, щоб були гроші на армію, на оборону, на дипломатію. Чому успішна американська дипломатія? За її спиною стоїть сильна армія. От нам треба мати те саме. Українська армія – як запорука миру. А для того, щоб були гроші на армію, – відновлення економіки. Все. Іншого шляху відновити мир, повернути території – немає. Зрозуміло, що це дуже непростий шлях. Зрозуміло, що за один день ти нічого не вирішиш”, – додав Ляшко.

Як зазначає лідер РПЛ, повернення окупованих територій можливе виключно за рахунок сили, і не лише військової.

“Не ми починали цю війну. Починала її Росія. І російські війська сьогодні стоять на окупованому Донбасі і в Криму. Повернення цих територій за один день неможливо. Ніхто цього не зробить. Той, хто розказує, що це зробить, буде просто брехати. Повернення цих територій можливо виключно за рахунок нашої сили. Відновлення. Коли я говорю про силу, я маю на увазі не лише військову силу. Більше того, я не маю на увазі пряму військову атаку. Тому що в нинішніх умовах це неможливо, і ніхто на це не піде. Кропітка робота, відновлення економіки, побудова обороноздатності, боєздатної армії, спецслужб, які захищатимуть українців життя, щоб не підривали в центрі Києва автомобілі, не вчиняли теракти. Оце все в комплексі. Міжнародний фронт. І головне – це щоб люди жили достойно у країні. Тоді будуть мир і повернуті території”, – резюмує Ляшко.

Нагадаємо, раніше Олег Ляшко записав звернення до сімей, розділених війною, зокрема, до сімей полонених українських моряків, щоб підтримати їх напередодні новорічних свят.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>