11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Ми стали свідками люстрації гідності та реставрації ницості, – В’ятрович

Росія розуміє, що українське законодавство про декомунізацію, люстрацію, про захист державної мови створює таку Україну, яку Кремль ніколи не зможе проковтнути.

Про це у понеділок, 15 липня, під час телемарафону “Стоп реванш” каналів “Еспресо”, “Прямого” та “5 каналу” заявив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

“Ми стали свідками того, що можна назвати люстрацією гідності та реставрацією ницості. Ці два місяці — справді системний наступ на здобутки того, що ми зробили за останні п’ять років. Це не можна назвати внутрішнім реваншем, тому що насправді це — російський реванш. Він має два сценарії: один внутрішньоукраїнський, а другий зовнішньополітичний. Вони йдуть в унісон. В Україні знаходяться такі політичні сили, які є виконавцями російського сценарію”, — сказав В’ятрович.

Директор УІНП пояснив, що ці спроби стали можливими, тому що з боку нової влади ми або нічого не чуємо щодо такого наступу, або від оточення Зеленського чуємо про регіональні мови, про повернення до закону Ківалова-Колесніченка, про критику політики декомунізації.

Нагадаємо, у вівторок, 16 липня, у першій половині дня Конституційний Суд України у закритому режимі розгляне подання 46 нардепів і може визнати декомунізацію неконституційною.  

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>