12.9 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Мусульмани посадять у Києві 500 дерев

Активісти Ісламського культурного центру Києва створили ініціативу GreenDeen — ця організація ставить за мету збереження довкілля.

Нещодавно список проєктів GreenDeen поповнився ще одним — “Посадити 500 дерев”, — повідомляє Релігійна правда.

“Ідея посадити 500 дерев належить хлопцям, що вже займаються цим у рамках ініціативи “Мільйон дерев”, — розповіла співзасновниця ініціативи GreenDeen Анастасія Харченко.

“Головна мета — спільними зусиллями тих, хто долучився, посадити в Україні цілий мільйон дерев! І ми, як мусульмани, співпрацюватимемо з цією ініціативою. Поки що силами активістів київського ісламського культурного центру, а далі, іншааллаг (“якщо Бог забажає”, — ред.), до нас долучаться й інші організації, прихожани інших мечетей — щоб нас було якнайбільше, і ми досягли цієї мети”, — додала Харченко.

Найближча акція відбудетьсявже цієї субботи, 19 жовтня. За день планують посадити 300 в’язів, 100 безпухових тополь і 100 катальп уздовж однієї з київських трас — на вулиці Богатирській.

“І ми потребуємо вашої допомоги, — звернулася Анастасія до небайдужих. Щоб здійснити цей проєкт, треба зібрати гроші на купівлю саджанців. А ще потрібні люди, що прийдуть і допоможуть висадити ці дерева”, — додала вона.

Мусульмани-активісти вже запланували посадити верби вздовж річки в місті Ірпінь — що, за словами Анастасії, стануть “насолодою для очей” і забезпечать захист і відновлення самої річки, бо вона обміліла.

Як зауважив завідувач відділу ознайомлення з культурою ісламу Київського ІКЦ Тарик Сархан, якщо мусульмани зможуть реалізувати задум, вони зможуть дати озелененій ділянці ім’я організації або людей, або релігії, що її послідовники подбали про цю ділянку й посадили ці дерева.

“І для нас, і для мене особисто це велика честь. Це показує цивілізоване лице мусульман України, що дбають про те, щоб принести користь їхній батьківщині, принести користь усім людям”, — зауважив Сархан.

Середня ціна одного саджанця — 200 гривень, тож без допомоги одновірців не обійтися. Активісти звертаються не тільки до одновірців, а й до всіх небайдужих співгромадян, послідовників будь-якої релігії.

Раніше Ефіопії за 12 годин висадили понад 353 мільйонів дерев, встановивши новий світовий рекорд.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>