14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

«Мовний» скандал у Раді. Чому Зеленський не правий

Розставляємо крапки над «і» у «мовній» дискусії, яка спалахнула у Верховній Раді між Олегом Ляшком і Володимиром Зеленським.

Для тих, хто не бачив, не читав, пропустив – розповідаю. Сьогодні під час інавгураційної промови Зеленський звинуватив Ляшка, що, мовляв, він «продовжує ділити людей». Репліка президента прозвучала у відповідь на зауваження Ляшка, що люди, які проживають на Донбасі, розуміють українську мову.

https://www.facebook.com/O.Liashko/videos/2177686442299941/

Звинувачення Зеленського дивне. Якщо не сказати, що абсурдне.

З приводу «мовної» дискусії, яка спалахнула між Зеленським і Ляшком, ось що хотілось би сказати:

1.Не зрозуміло чому, але свій перший робочий день на посту президента Володимир Зеленський розпочав з порушення закону. Як відомо, в Україні діє закон про мову, який забороняє посадовцям спілкуватися не державною мовою у стінах державних установ.

2.Українська мова не роз’єднує, а об’єднує. Якщо за логікою Зеленського українська мова роз’єднує, а російська – об’єднує, то нехай новий президент згадає, які аргументи використовував Кремль, коли відправляв бойовиків і регулярну армію «захищати» жителів Донбасу. Агресор пояснював свою участь в війні на території України «захистом російськомовного населення».

3.Діалог з парламентом новообраний президент розпочав зверхньо, фактично з погроз. Кілька днів тому він пообіцяв Раді незручності за те, що вона призначила інавгурацію не на той день, а сьогодні добра половина його виступу була просякнута приниженнями на адресу Кабінету Міністрів, Верховної Ради та інших держорганів. Навряд чи у Зеленського складеться конструктивний діалог з парламентом, якщо він продовжить спілкуватися з ним у такому тоні. Але як би там не було, це вже його справи. Зате Ляшко не побоявся заперечити президенту, виступив на захист української мови, а заодно нагадав Зеленському, що у парламентсько-президентській республіці головний парламент, а не президент.

Мар’ян Ощановський

для ІНФОРМАТОРа          

25 КОМЕНТАРІ

  1. Можно попросить главных модераторов ну не печатать этого ПИДОРА ПОЧЕТНОГО И ПАССИВНОГО! Для людей это не безопасная энергия) Ну тошнит же) Пустой квадрат и надпись – ПИДОР СКОТЫНЯКА) Будет улыбка)

  2. Мова це важливо,але в нинішній ситуації коли йде війна пенсіонери не доїдають діти і онкохворі в лікарнях помирають то яка різниця на якій мові Президент буде вирішувати ці питання.головне вирішить їх

  3. Для дураков: идите выращивайте цибулю чтоб наш народ не покупал сейчас по баснословной цене. Время Майданов уже позади, выращивайте овощи и фрукты…

  4. Он обращался к людям Крыма и Донецка. А Ляшко просто дурак. Даже если бы он часть своей речи говорил на украинском , а вторую на русском это было бы супер, он хочет чтобы его услышали в Украине все

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>