14.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Міцна сім’я стає ключовим фактором національної безпеки України, – Турчинов

Міцна повноцінна сім’я, що здатна народити, захистити, та, головне, виховати дітей, сьогодні стає одним із найважливіших факторів національної безпеки, від якого залежить виживання та майбутнє України.

Про це сказав Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов на засіданні IV Всеукраїнського Форуму Сім’ї.

За його словами, вже п’ять років РФ веде проти нас жорстоку, виснажливу війну. «За п’ять років війна забрала життя 13 тисяч українців, біля 3-х тисяч з них – військовослужбовці. Це страшні цифри, але не вони визначають небезпечну демографічну кризу в нашій країні. Так, у 2018 році в Україні народилося 335 тисяч немовлят, а пішли з життя – 587 тисяч чоловік. Тобто, за рік українців стало менше на 252 тисячі. І ця чорна тенденція щороку тільки погіршується», – наголосив Секретар РНБО України, додавши, що згідно зі статистикою, в 2018 році народжуваність в Україні впала на 7% у порівнянні з минулим роком, а «кількість перерваних вагітностей тільки в офіційних медичних закладах щороку складає більш як 100 тисяч!».

О. Турчинов наголосив, що до цієї статистики додаються «міграційні цунамі, що «вимивають» з країни величезні інтелектуальні і трудові резерви».«Внаслідок цього у рейтингах країн з найстрімкішим скороченням працездатного населення Україна посіла перше місце, а за показниками старіння – 29 місце в світі», – зазначив він, підкресливши, що скорочення населення стає для нашої країни одним з головних факторів, що загрожує не просто національній безпеці, а й самому існуванню нашої нації.

«Створення умов для повноцінного існування та захисту сім’ї, сімейних цінностей, підтримки і виховання дітей – один з головних пріоритетів відповідальної країни, який у нас, на жаль, перебуває далеко не  на першому місці», – сказав Секретар РНБО України.

На його думку, одним з інструментів захисту сім’ї та сімейних цінностей може стати створення державної інституції, «що опікується цим питанням, забезпечує планування та реалізацію масштабних державних програм щодо сімейної підтримки, створення умов для народження і виховання дітей».

«Розвиток і захист інституту сім’ї повинні стати пріоритетом державної політики та ключовою складовою стратегії національної безпеки України», – сказав О. Турчинов, висловивши переконання, що всі ці завдання необхідно реалізовувати, «зберігаючи визначений для країни стратегічний пріоритет європейської та євроатлантичної інтеграції, допомагаючи іншим країнам ЄС зберегти християнський фундамент, що свого часу став основою їх розвитку і безпеки».

Нагадаємо, господар “іномарки Турчинова” володіє ще 140 автомобілями і причетний до лісгоспу.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>