2.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Мінсоцполітики хоче змінити порядок розлучення сімейних пар, у яких є малолітні діти

Мінсоцполітики збирається внести зміни до процесу розлучення сімейних пар з малолітніми дітьми.

Відповідний проект закону було офіційно опубліковано на сайті Мінсоцполітики. Чиновники порахували, що пропоновані зміни вимагають узгодження з боку громадських об’єднань.

Документ покликаний вирішити ряд проблем і конфліктних ситуацій, які раз у раз виникають між батьками. Документ також пропонує обмежити право органів опіки визначати місце проживання дитини. Прийняти таке рішення вони зможуть тільки, якщо з цього питання у батьків немає конфлікту або підписаний нотаріально завірений договір. Також чиновники не зможуть відмовляти батьків лише на тій підставі, що у нього немає «самостійного доходу». Не можна буде віддавати дітей тільки питущим і наркоманам.

Ще одна зміна встановлює умовне право того, з ким проживає дитина, самостійно приймати рішення щодо навчання і лікування дитини. Якщо інше не передбачено договором між батьками, а також якщо другий не оскаржив прийняте рішення «уповноваженого» батька, воно автоматично вважається законним.

В уряді також взялися захистити дітей тих українців, які змушені залишити нащадків на піклування інших людей і відправитися заробляти гроші за кордон.

На даний момент сімейний кодекс дозволяє батькам віддавати дитину на виховання фізичним та юридичним особам практично без обмежень. У запропонованій версії документа безмежне право зберігається тільки в тому випадку, якщо вихователями стають найближчі родичі (бабуся чи дідусь, сестри і брати, мачуха або вітчим). В інших випадках доведеться подбати про документи.

На даний момент документ носить статус законопроекту і навіть не внесли до Ради. Не виключено, що після громадського обговорення частина з пропонованих чиновниками норм зміниться або зовсім буде скасовано.

Нагадаємо, раніше Мінсоцполітики запустило «гарячу лінію» для скарг на незаконні субсидії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>