12.6 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Міністр пояснив, на кого спрямований законопроект щодо працевлаштування ФОП

Ініціатива про обмеження використання фізичних осіб-підприємців замість найманих працівників стосуватиметься лише тих роботодавців, які мінімізують свої платежі до державного бюджету.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV, повідомляє “Укрінформ”.

“Я хочу заспокоїти: про фізичних осіб-підприємців не йдеться. Вони як працювали, так і будуть працювати, але тих, хто намагається використати ці державні механізми для мінімізації своїх платежів у бюджет – з ними ми будемо боротися, що б вони про нас не казали”, – сказав Рева.

Він пояснив, що “мова іде про тих роботодавців, які намагаються мінімізувати свої податкові виплати, використовуючи інструменти, які держава дає не на підтримку великого бізнесу, а на підтримку бізнесу малого”.

“Коли вони, використовуючи ці державні механізми, спрямовані для дрібних підприємців, мінімізують свої власні затрати на сплату податків, то вони в першу чергу обкрадають своїх працівників, і всіх присутніх в залі”, – зазначив Рева.

Водночас, прем’єр-міністр Володимир Гройсман зауважив, що законопроект не розглядався на засіданні уряду і поки що лише винесений на обговорення громадськості.

Раніше повідомлялося, що Фонд гарантування може втратити активи на 9 мільярдів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>