12.6 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Міністр Петренко не зміг пояснити, хто очолював МОЗ, коли Супрун їздила в США

Міністр юстиції Павло Петренко не зміг обґрунтувати в Окружному адміністративному суді, чому прем’єр за три роки так і не вніс до парламенту кандидатуру на посаду міністра охорони здоров’я.

Про це у Facebook написав народний депутат Ігор Мосійчук, який звернувся до суду з позовом щодо відсторонення Уляни Супрун з посади в.о. голови МОЗ.

«Запитав міністра юстиції, чому прем`єр-міністр так і не виніс на розгляд парламенту кандидатуру міністра охорони здоров`я – ні Супрун, ні якусь іншу. Чомусь Петренко послався на неіснуючу статтю Конституції, згідно якої, як він стверджує, коаліція визначає таку кандидатуру і подає її. Статтю не назвав, бо такої статті не існує», – повідомив Мосійчук.

Також, за словами парламентаря, міністр не пояснив, хто виконує обов`язки виконуючої обов`язки МОЗ, коли вона відсутня на робочому місці.

«Супрун була у відрядженні на момент виносу ухвали суду про відсторонення її з посади в.о. МОЗ. Хто ж тоді виконував її обов`язки? Хтось же мав це робити. Чи вони тоді самостійно лишали медичну галузь без очільника, а тепер спекулюючи, залякують цим суспільство. Або, якщо тоді була людина, що повноцінно замінила її на посаді на час відсутності, то так само має бути і зараз. Країна має знати, чи залежить життєдіяльність цілого міністераства від однієї особи, чи існує порядок правоприємності, що забезпечує його роботу? Міністр юстиції не надав відповідь і на це питання», – стверджує нардеп.

«Якщо слідувати за логікою представника Кабміну, то виходить, що Супрун кидала міністерство на призволяще сама, не вбачаючи в цьому жодної загрози для його функціонування і тепер чомусь почала цим перейматися. А насправді українцям нахабно брешуть, залякуючи їх паралізацією роботи МОЗ. Супрун цинічно хоче утриматися в кріслі через страх людей за своє життя і здоров`я», – додав він.

Нагадаємо, під стінами Окружного адміністративного суду м. Києва зібралося близько сотні людей, які вимагають не поновлювати Уляну Супрун на посаді в. о. міністра охорони здоров’я.

4 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>