9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Мільйонні пожертви «Батьківщині» роблять «фейкові» донори, – ЗМІ

Мільйони гривень, які протягом другого півріччя 2018 року надходили на рахунку партії «Батьківщина» в якості внесків, робилися через підставних осіб.

Про це йдеться в сюжеті Максима Опанасенка для телепрограми «Наші гроші з Денисом Бігусом».

За законом, політичні партії, що представлені у Верховній Раді, отримують державне фінансування. Це, в свою чергу, зобов’язує їх щоквартально та щорічно заповнювати фінансові звіти, де окрім інформації про власне гроші з бюджету, має оприлюднюватися і інформація про кошти, що надійшли від фізичних та юридичних осіб. У другому півріччі 2018 року, коли стартувала активна фаза передвиборчої агітації лідера «Батьківщини» та кандидатки в Президенти Юлії Тимошенко, внески на рахунок її партії різко зросли. У звіті вказано, що десятки українців з невеликих міст та селищ жертвували політсилі Тимошенко по 150 і більше тисяч гривень.

В процесі перевірки цієї інформації журналісти з’ясували, що серед найбільших донорів «Батьківщини» є касирка супермаркету у передмісті Києва, безробітний мешканець Сум, його землячка, яка працює на автомийці і фіктивне підприємство, що записане на методистку з дитячого садочку в Умані.

Більшість опитаних «донорів» вперше чула про свої пожертви. Що вказує на використання партією персональних даних українців з метою легалізації коштів, отриманих невідомим шляхом.

Одна з жертводавців з Кіровоградщини, яка працює майстром манікюру і нібито внесла на рахунок «Батьківщини» майже 150 тисяч гривень зізналася, що зробити це її «попросила» певна людина з місцевого осередку партії, яка в свій час допомогла жінці з лікуванням доньки.

Нагадаємо, Тимошенко вже обіцяє соратникам високі державні пости.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>