14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Мета Коломойського – розхитати ситуацію, щоб почалася паніка, – експерт

Економіст Олександр Охріменко розповів журналісту ІНФОРМАТОРа, що Україні не загрожує фінансова криза.

На думку експерта, в Україні немає економічних підстав для дефолту.

“Не буде ніякого дефолту, це просто провокація Коломойського. Не має ніяких підстав для дефолту, на сьогоднішній момент Україна без проблем погасила вже половину боргів, в країні ревальвація. Політики, замість того, щоб вирішувати реальні проблеми, придумують міфічні. Розповідають нам про дефолт. Коломойський намагається створити скандальну репутацію і цим дуже сильно підставляє Зеленського. Коломойський створює проблеми Зеленському, щоб на нього впливати. Він говорить дурню, сам знає, що говорить дурню, але політики дуже часто свідомо так говорять, щоб створити проблему”, – повідомив Охріменко.

Також Олександр Охріменко розповів, що анонсована на сайті Адміністрації президента зустріч Зеленського з представниками МВФ не дасть можливості досягти нових домовленостей.

“Президент не домовляється з про транш, він не уповноважений вести переговори з Міжнародним валютним фондом. Домовлятися з МВФ буде новий Уряд, який буде сформований після виборів у Верховну Раду. Меморандум з МВФ підписують прем’єр-міністр, керівник фінансів і керівник Національного банку”, – заявив експерт.

Експерт вважає, що заяви про дефолт це типове політичне явище перед виборами.

“Україні даром не потрібні закордонні інвестори, у нас дуже багато власної валюти. Просто у нас час від часу людей лякають, то дефолтом, то девальвацією. Перед виборами теж лякали, казали, що курс буде 30, але зараз він 26. Тепер розповідають про дефолт, будуть лякати курсом в 50. Лякати перед виборами – це політика. Політикам потрібно створити хаос, що виграти вибори. Мета Коломойського – розхитати ситуацію, щоб почалася паніка”, – вважає Охріменко.

Фото – NewsOne

Олександр Мельник

Для ІНФОРМАТОРа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>