1.9 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

“Мажоритарку” необхідно скасувати, – Лещенко

Журналісти ІНФОРМАТОРа поспілкувалися з Сергієм Лещенко в кулуарах Верховної Ради.

“Звичайно, треба скасувати “мажоритарку”, тому що для українського парламенту – це головний канал потрапляння корупціонерів. “Мажоритарщик” купує собі мандат, шляхом скупки мажоритарного округу. Наприклад, людина вклала півмільйона, щоб потрапити в парламент, а потім відмиває ці гроші з прибутковістю для себе в 10 разів”, – прокоментував Лещенко журналісту ІНФОРМАТОРа.

На питання журналіста про те, чому народний депутат вважав Шокіна оптимальною кандидатурою на посаду Генерального прокурора, Сергій Лещенко відповів: “На той момент (коли Віктора Шокіна призначали Генеральним прокурором, – ред.) Шокін був оптимальною кандидатурою, бо його попередник займався саботажем. Шокін отримав мандат довіри і у нього була можливість працювати або на країну, або на Порошенка. Він обрав варіант працювати на Порошенка. А потім Порошенко вимагав його звільнення і агітував інших ставити підписи за його відкликання”.

Також Лещенко назвав неправдивою інформацію про вплив колишнього віце-президента США Джо Байдена на зняття Шокіна.

“Що стосується Байдена, то це доводить те, що це не в’яжеться з конспірологічною теорією про те, що Байден з кимось домовлявся, щоб зберегти Шокіна, а потім звільнити. Байден виконував ті побажання, які ми, активісти, йому транслювали”, – додав Лещенко.

Нагадаємо, що з’явилося відео масштабної сутички євробляхерів з поліцією під стінами Верховної Ради.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>