11.5 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Майже кожний другий безробітній українець має вищу освіту

Близько половини безробітних українців мають вищу освіту, у Харкові таких 87%, повідомив виконуючий обов’язки голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко.

“На обліку в службі на сьогодні близько 45% українців мають вищу освіту, у великих містах, таких як Київ, Харків, Запоріжжя, цей показник вище 80%. У Харкові 87% безробітних на обліку – з вищою освітою. Це свідчить про те, що у нас більшість вакансій для профпрацівників, а у тих, хто шукає роботу, – вища освіта, і цей дисбаланс не дає можливості для швидкого працевлаштування”, – розповів він на прес-конференції у Києві в середу. Передає Інтерфакс-Україна.

В.Ярошенко пояснив це тим, що на сьогодні в Україні близько 80% випускників середніх шкіл йдуть вчитися до вишів і лише 20% отримують профосвіту.

“В Європі ситуація кардинально протилежна: 70% отримують кваліфікацію “працівника з інструментом” і 30% – вищу освіту”, – зазначив він.

Керівник служби також поінформував, що в 2016 році у базі зайнятості були близько 33 тис. вакансій, на кінець 2017 року – понад 100 тис.

“Ми змінили регламент роботи в центрах зайнятості. Коли людина приходить по допомогу з безробіття, наш адміністратор пропонує вакансії. Завдяки цьому введенню ми змогли оперативно працевлаштувати близько 45% тих, хто приходив до нас. У нас запроваджена електронна черга, онлайн-співбесіда, відеорезюме, яке ми розсилаємо роботодавцям, відеопрезентація підприємств, гаряча лінія”, – розповів В.Ярошенко про нововведення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>