14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Луценко розповів подробиці допиту у НАБУ

Сьогодні, 15 липня, генерального прокурора України Юрія Луценко викликали на допит у НАБУ у зв’язку з його намірами змінити склад прокурорів, що розглядатимуть справу учасника Євромайдану Івана Бубенчика. 

Про це повідомляє УНН.

Луценко заявив, що допит у Національному антикорупційному бюро відбувся. Він виступав як свідок.

Генпрокурор розповідав детективам НАБУ про головні завдання діяльності ГПУ щодо неупередженого і об’єктивного ведення слідства.

Луценко вирішив змінити групу прокурорів в одній із справ. За його словами, генпрокурор має право приймати такі рішення в разі неефективного проведення розслідування.

Зі слів очільника ГПУ, для забезпечення ефективного та об’єктивного ведення слідства він сформував групу на чолі з профільним заступником генпрокурора, яка через свої обов’язки відповідає за контроль діяльності департаменту спецрозслідувань, який, власне, веде це розслідування.

Відтак Анжела Стрижевська, яка на чолі групи прокурорів вступила у справу, розглянула підозру і дещо змінила кваліфікацію.

Луценко додав, що обидві статті після зміненої підозри Стрижевської залишились особливо тяжкими, а отже, ця зміна не змогла вплинути на обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше президент України Зеленський вимагав від Ради проголосувати за звільнення Клімкіна і Луценко.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>