9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Лукашенко обіцяє винести нову Конституцію на обговорення, а РФ хоче поділитися досвідом Путіна

Виконуючий обов’язки президента Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що проєкт нової білоруської Конституції, який розробляється зараз,  винесуть на громадське обговорення. Росія пропонує поділитися недавнім досвідом зміни основного закону.

Про це пише “УП”.

Лукашенко заявив, що влада буде пропонувати народу зміни, які будуть рухати суспільство вперед.

В.о. президента зазначив, що зараз в Білорусі фахівці, в тому числі судді Конституційного суду, працюють над змінами до головного закону країни. Потім проект оновленої Конституції буде винесено на громадське обговорення. При цьому він зауважив, що голос неповнолітніх громадян країни, яких також чимало на мітингах, враховуватися не може, хоча вони і можуть висловлювати свою думку.

“Щоб покрутили, висловили свою думку, що їм подобається, не подобається, свої міркування. Але при цьому хочу сказати особливо завзятим, які гамором кричать за зміни: вони повинні розуміти, що у кожної дорослої людини при голосуванні за той чи інше питання на референдумі за Конституцією є один голос – і у селян, і у робітників, вчителів, лікарів, фахівців, і у тих, хто досяг 18-річного віку і сьогодні бродить по вулицях спокійного, чистого, затишного Мінська “, – сказав він. 

Прессекретар президента Путіна Дмитро Пєсков допустив “передачу Білорусі досвіду щодо зміни Конституції”.

“Цього не можна виключати, звичайно, чому ж не ділитися досвідом, тим більше, що свіжий досвід, досить багатий і експертний, про що говорять результати голосування”, – йдеться в заяві речника Кремля. 

Раніше ІНФОРМАТОР писав, що у Кремлі заявили про відсутність потреби затверждувати Радою Федерації рішення про вторгнення у Білорусь з метою “стабілізації ситуації”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>