14.3 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Лінійний прискорювач європейського рівня має бути у кожній області, – Ляшко

На повну потужність запрацював новий корпус радіологічного відділення для лінійного прискорювача в Чернігівському обласному онкодиспансері.

Олег Ляшко проінспектував його роботу, адже повністю опікувався проектом, вибивши значну частину коштів із держбюджету на його будівництво.

«Таке унікальне обладнання – у Чернігові! Ми поставили, зробили цей проект буквально за 9 місяців, коли ніхто у це не вірив. Сьогодні Чернігів – це приклад для всієї країни. За прикладом Чернігова в Запоріжжі зараз ми реалізуємо такий же проект. У цьому році в Маріуполі плануємо почати. Це дасть можливість врятувати тисячі людей і надати їм медичну допомогу на найвищому світовому рівні. Не треба буде їхати в Ізраїль, Білорусь чи ще кудись лікуватися», – зазначив Олег Ляшко.

Утім, не тільки відсутність медичного обладнання є причиною високої смертності українців, а і бідність, яка не дозволяє придбати ліки хворим, впевнений політик. Він зачитав присутнім лист мешканця Запорізької області, який благає про допомогу.

«Фінансування лікування онкологічних захворювань повинно йти виключно з державного бюджету, а не з місцевого, щоб люди не страждали, що їм не дають ліків, як страждає Сергій Іванович, який написав мені. Він з нового року не отримує «Трамадол». Хворі мають півтори тисячі гривень пенсії і не мають можливості купити ці ліки», – підкреслив лідер РПЛ.

Гострою проблемою у даному контексті залишається і питання заробітних плат медичних працівників, переконаний політик, як інформує прес-служба РПЛ. 

«Коли ви робите важливу роботу, рятуєте життя людей, і за це отримуєте 3 тисячі гривень – це просто ганьба. А потім питають, чого 70 тисяч лікарів виїхали в Польщу? Тому що там мінімальна зарплата на наші гроші – 12 тисяч гривень. У нас мінімальна зарплата для медсестри має бути 8-12 тисяч гривень, а для лікаря – мінімум 15-20 тисяч гривень», – наголосив народний депутат.

Перебуваючи у Чернігівському онкодиспансері, Олег Ляшко анонсував також  зведення у місті Центру з пересадки кісткового мозку.

«Таких центрів в Україні всього два. Потреба у пересадці кісткового мозку щороку мінімум тисяча людей. Роблять всього 50 пересадок. Інші або їдуть у Білорусію – платять космічні гроші, або, на превеликий жаль, помирають, не дочекавшись пересадки. Будівництво такого центру в Чернігові дасть можливість проводити значні обсяги робіт і рятувати життя», – розповів Олег Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко зареєстрував законопроект про заборону експорту дров.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>