9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ляшко: Зеленський має переконати Трампа надати Україні статус основного союзника США поза НАТО

Надання Україні статусу основного союзника США поза НАТО – пряма відповідальність Володимира Зеленського, заявив Олег Ляшко в ефірі ток-шоу «Свобода слова».

Про це повідомляє прес-служба Радикальної партії.

Політик вимагає від президента докласти максимум зусиль, щоб влада США надала цей статус Україні. За словами лідера РПЛ, це буде вагомим інструментом для стримання російської агресії.

«За нашою ініціативою Верховна Рада 2 роки тому прийняла звернення до Конгресу США про надання Україні статусу основного союзника поза НАТО. Ми на всіх міжнародних майданчиках доносили необхідність прийняття цього рішення. І сьогодні нарешті в Конгресі США є законопроект за участю авторів з обох партій – Демократичної та Республіканської про надання Україні цього статусу. Далі рішення за президентом США. Я дуже сподіваюся, що під час найближчого візиту Зеленського до Америки він переконає Трампа прийняти це рішення», – наголосив лідер РПЛ.

Олег Ляшко закликав президента не наслідувати приклад попередника і більш жорстко відстоювати національні інтереси України на міжнародній арені.

«Порошенко їздив до США і з чим він повертався? Він жодного разу не піднімав тему про Будапештський меморандум і надання Україні статусу основного союзника США. Натоміть, Порошенко уклав контракт на постачання в Україну 2 мільйонів тонн американського вугілля. Шахтарі в Червонограді, на Волині та Львові не отримують зарплати, голодують, дороги перекривають, натомість до нас везуть вугілля з Америки, В’єтнаму і ПАР. Така політика поразки не дасть Україні сили, тому треба її міняти», – підсумував Ляшко.

https://www.facebook.com/watch/?v=781065782295863

Нагадаємо, українці назвали Ляшка найзатятішим опонентом нової влади.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>