12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ляшко закликав Україну вийти з ПАРЄ, якщо туди повернеться Росія

Винними у російському тріумфі у Страсбурзі будуть не лише цинічні європейці, а й українська влада, переконаний Олег Ляшко. Він вважає, що ані Порошенко, ані Зеленський не здатні ефективно відстоювати національні інтереси України.

«Вчора в Парижі Зеленський вже почув, а сьогодні в Берліні ще почує про те, що німці і французи вирішили повернути російську делегацію до ПАРЄ, тому що не хочуть, щоб РФ вийшла з Ради Європи і щоб не позбавити росіян права звернення до ЄСПЛ. Ця аргументація європейських лідерів притягнута за вуха, бо в РФ і так є закон, який дозволяє не виконувати рішення Європейського суду», – написав політик на своїй сторінці у Facebook.

Справжня ж причина повернення росіян у ПАРЄ – гроші, наголошує Олег Ляшко. За його словами, Росія не платить свій внесок у бюджет РЄ (це більше 60 мільйонів євро), а німці і французи не хочуть платити за неї.

«Замість оптимізації видатків і скорочення занадто роздутого чиновницького апарату (більшого, ніж у нашій Раді), європейці, які постійно вчать нас як жити чесно, самі роблять дуже нечесно і підло – заради грошей повертають росіян у ПАРЄ, незважаючи на те, що ті не виконали жодної резолюції, які приймала ця організація на засудження агресії Кремля проти України», – обурився Ляшко.

Політик розповів, що б радив робити українському президенту у цій ситуації.

«Я б на місці Зеленського сказав би Макрону дуже чітко і на переговорах, і на прес-конференції після них: «Більшого приниження Рада Європи не переживала за всі 70 років свого існування. Її репутація буде просто вщент розтоптана і знищена. Після цього немає жодного сенсу у подальшому її існуванні, заради справедливості вона має бути розпущена і ліквідована. Якщо це рішення не буде прийнято, Україна вийде із отруєної російським газом і грошима Ради Європи». Вважаю, що це був єдиний шанс зупинити російський реванш у Європі і домогтися скасування вже фактично прийнятого рішення», – вважає Ляшко.

Утім, за його словами, Зеленський навіть не намагається боротися.

«Зеленський – не в своїй тарілці і не розуміє, що треба робити і як себе вести у колі світових лідерів. Його пієтет перед ними веде до поразок України на міжнародному фронті. Тому вже наступного тижня у Страсбурзі буде російський тріумф. Винні в цьому не тільки продажні, цинічні європейці, а й наша влада – як Порошенко, так і Зеленський, не здатні ефективно відстоювати національні інтереси України», – наголосив нардеп.

Втім, як член ПАРЄ, Олег Ляшко все ж збирається летіти до Страсбургу наступного тижня, щоб сказати світовим лідерам правду і показати, як мав би вчинити справжній президент.

Крім того, під час минулого візиту на сесію ПАРЄ лідер РПЛ наголосив, що там не економічна чи політична криза, а повна деградація.

Нагадаємо, раніше Ляшко заявив, що українцям буде цікаво побачити його головою Верховної Ради.

35 КОМЕНТАРІ

  1. От сколько у Ляшка гримас и выражений лица. Такое впечатление что умственный больной на допросе с причастием. Шут гороховый, и марионетка олигархов.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>