12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ляшко закликав парламент і суспільство не допустити розколу Православної Церкви України

Не допустити розколу Православної Церкви України і втрати Томосу – головне завдання нинішнього покоління українців, переконаний Олег Ляшко. З трибуни парламенту лідер Радикальної партії підкреслив, що створення канонічної української церкви є відновленням історичної справедливості, але ми знову можемо втратити свою Церкву через внутрішні чвари.

Про це повідомляє прес-служба РПЛ.

«Біль і тривога розривають серце, коли читаєш новини… Амбіції, інтриги, непорозуміння, внутрішні чвари породжують загрози розколу, втрати Томосу і міжнародної̈ дискредитації багаторічної мрії українців про свою Церкву. Один з головних борців за цю мрію нашого народу, митрополит Київський Святий Петро Могила писав: «Без згоди та спільної любові народжується в домі постійна пожежа смутку й печалі, а втіха не приноситься». А ворог, який веде проти нас війну, в цей час зловтішається і відкорковує шампанське», – наголосив політик.

Олег Ляшко закликав всіх вірян підтримати митрополита Епіфанія і надавати всіляку допомогу помісній українській церкві.

«Збереження, утвердження і світове визнання нашої Церкви – важливе завдання для нас усіх. І якщо ми виконаємо його достойно – нам скажуть «дякую» діти, онуки і прийдешні покоління українців. Ми живемо в унікальний час – коли з`явилась вперше в нашій історії канонічна Українська Церква. Але чи гідно ми скористаємось історичними обставинами на користь свого народу – залежить від милості Божої. І від кожного з нас», – підкреслив лідер РПЛ.

Нагадаємо, Ляшко розповів про своє ставлення до дати інавгурації.

8 КОМЕНТАРІ

  1. я язычник и мои боги не нуждаютца в храмах они в душе живут. Равнодушие к чему? Помните у Высоцкого,, а если жил ты как свинья останишся свинью,, бог в душе должен жить.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>