9.9 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ляшко вимагає від влади оприлюднити текст меморандуму із МФВ

Ляшко-владі: Замість вітальних листівок надрукуйте меморандум з МВФ і покажіть, як обкрадаєте людей.

Про це повідомляє прес-служба Радикальної партії.

Підвищення ціни на газ для населення на вимогу МВФ ще на 15%, яке анонсує влада в травні, призведе до колапсу житлово-комунального господарства. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Політик підкреслив, криза неплатежів за комуналку і так на критичному рівні – лише за 2 місяці після підвищення тарифів заборгованість за послуги ЖКГ зросла на 9 мільярдів гривень.

«Замість вітальних листівок, які від влади людям носять перед новорічними та різдвяними святами, нехай ця влада надрукує текст меморандуму з МВФ і покаже українцям, на що вона їх прирікає: щоквартальне підвищення цін на газ, на ліки, на продукти та на все інше. Що, людям щокварталу пенсії і зарплати піднімають? Ні! А тарифи і ціни на все на світі влада піднімає!», – обурився Ляшко.

Лідер РПЛ назвав політику влади в галузі енергозабезпечення і тарифоутворення абсолютно неправильною. Каже, коли весь світ вкладає кошти в пошук власних енергоносіїв, українська влада не користується своїми ресурсами.

«В усьому світі збільшується кількість бурових нафтових і газових вишок. А у нас навпаки – зменшуються обсяги видобутку газу, а збільшуються тарифи і обсяги закупівлі імпортного газу. Замість того, щоб створити умови для інвесторів та спрямувати кошти на енергомодернізацію, влада витрачає мільярди на субсидії», – підкреслив політик.

Олег Ляшко закликав владу припинити грабувати українців та встановити справедливі тарифи.

«Вихід один – радикальна зміна політики влади. Це справедлива ціна на газ, яка відповідає українським реаліям, а не імпортному паритету, збільшення обсягів видобутку власного газу, енергомодернізація, підвищення зарплат і пенсій, щоб люди останні гроші не відносили за комуналку, та справедливий порядок нарахування субсидій, який не штовхатиме українців до розлучень чи виписування власних дітей з хати заради субсидії», – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко запропонував підняти «мінімалку» до 9 тисяч.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>