12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

За російськими паспортами завжди йде смерть, – Ляшко

Звернення парламенту до міжнародної спільноти недостатньо, щоб зупинити видачу російських паспортів на Донбасі і припинити російську агресію в Україні в цілому, наголосив Олег Ляшко з трибуни Верховної Ради.

Лідер РПЛ закликав світ переходити до рішучих дій, адже нагадав, що може трапитися після видачі паспортів на окупованих агресором територіях, – передає прес-служба Радикальної партії.

«Гітлер роздавав паспорти жителям окупованих територій. Так само робив Путін в Абхазії і Осетії – в частинах окупованої Грузії. За російськими паспортами завжди йдуть російські танки, російські «гради» і смерть від російської зброї, тому що російське законодавство передбачає право збройним силам Російської Федерації захищати своїх співгромадян навіть за межами країни. Тому Путін видав указ про роздачу російських паспортів на українському Донбасі для того, щоб легалізувати присутність російських військ і російської агресії», – підкреслив Ляшко.

Політик переконаний, міжнародна спільнота має об’єднатися проти російської агресії, адже це загроза не лише для України, а й для всього світу.

«Ми звертаємося до міжнародної спільноти із закликом перейти від слів до дій: не визнавати російські паспорти, видані громадянам України на окупованому Донбасі, не легалізовувати їх, не надавати за ними жодних віз – ні шенгенських, ні будь-яких інших, щоб з цими паспортами вони могли сходити тільки у відхоже місце, де їм і місце. Ми вимагаємо рішучих дій від міжнародної спільноти щодо зупинення російської агресії на Донбасі: перейти від Мінських угод до іншого формату перемовин за участю підписантів Будапештського меморандуму. Ні – зрадницьким Мінським угодам, які фактично легалізують російську агресію, сепаратистів і особливий статус для Донбасу!», – підсумував Ляшко.

Раніше Ляшко запропонував Зеленському одночасно з парламентськими виборами провести всенародний референдум.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Эти паспорта – ловушка для граждан Украины. Они столкнутся с негативным отношением коренного населения России.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>