15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

План Ляшка для подолання епохи жадібності і бідності

За закінчення епохи «жадібності і бідності» проголосувало 73% українських виборців, і їх прагнення розділяє Радикальна партія, яка всі п’ять років перебувала в опозиції до режиму Порошенка.

Про це заявив лідер РПЛ Олег Ляшко.

Щоб не дати старій системі влади відродитися, на думку політика, потрібно зробити низку рішучих кроків. Зокрема, закінчення епохи жадібності лідер Радикальної партії бачить у посиленні відповідальності Президента, уряду та парламенту перед українцями.

«Ми пропонуємо ухвалити: закон про імпічмент Президента. Глава держави, незалежно від прізвища, має бути підзвітний і підконтрольний суспільству. Ухвалити закон про ТСК – це дієвий парламентський контроль і запобіжник проти узурпації влади. Зняти недоторканність з Президента, депутатів і суддів – всі громадяни мають бути рівні перед законом. Змінити виборчу систему, ліквідація мажоритарки і запровадження пропорційних виборів за відкритими списками – ліки від політичної корупції. Скорочення чисельності депутатів до 250. Цілком достатньо для ефективної роботи – буде більше порядку і менше витрат з бюджету. Законодавче позбавлення Президента неконституційних повноважень, штучно привласнених ним (формування складу чи призначення керівництва нацкомісій, ДБР, НАБУ). Реальну судову реформу, яка передбачає повну заміну усіх суддів з їх прямим обранням громадянами за зразком США, де окружні судді та прокурори», – розповів Ляшко.

Для подолання бідності лідер РПЛ пропонує першочергово переглянути меморандум з МВФ, щоб знизити ціну на газ і комуналку, відправити у відставку очільника «Нафтогазу» Коболєва та змусити його повернути 1,4 мільярда гривень незаконно виписаної премії, а також зробити низку кроків для посилення економіки.

«Це: негайний перегляд держбюджету для прибирання звідти корупційних схем Порошенка і його команди та підвищення зарплат і пенсій українцям; прийняття пакету законів «Зробимо ліки дешевшими» – реальне підвищення доступності лікування для людей; прийняття ПромПакетуРеформ для відродження промисловості і розвитку економіки», – зазначив Ляшко.

Окрім того, політик наполягає на інвентаризації та захисті усіх природних багатств, які належать народу, та вимагає переглянути всі міжнародні угоди для врахування в них національних інтересів.

Нагадаємо, Олег Ляшко підказав переможцю президентських виборів Володимиру Зеленському, як знизити вартість тарифів.

17 КОМЕНТАРІ

  1. Олеже-повернися до народу лицем і прийми цю ситуацію спокійно-просто поможіть новому президенту то будете мати повагу від простих людей-хоча ми і раньше поважали тебе і твою фракцію

  2. Он же в день выборов сказал,что научит Зеленского любить Украину!А сейчас…и смешно и грустно…И они у власти 25лет!Слава богу-все заканчивается

  3. “Треба добити систему жадібності і бідності, побудовану Порошенком”
    Сказав Ляшко оглядаючи свої володіння.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>