12.1 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ляшко: Суддів, прокурорів та поліцейських – на два тижні в тюрму

Кожного, хто претендує на посаду судді, прокурора чи поліцейського – на два тижні в тюрму.

З такою законодавчою ініціативою виступив Олег Ляшко. На його переконання, запропоновані заходи допоможуть здолати корупцію в правоохоронному середовищі. Детальніше про свій законопроект політик розповів на зустрічі з людьми в Новгород-Сіверському на своїй рідній Чернігівщині.

«У нас зараз так: якщо хабаря не дав – ніякої правди в судах не знайдеш. Бо призначають «мажорів», які у 25 років суддями стали, все життя працюють, звільнити їх чи притягнути до відповідальності неможливо. І служать вони тому, хто їх призначив. Тому я пропоную, щоб всіх суддів та прокурорів обирав народ і кожного, хто претендує на ці посади – на два тижні в тюрму. Коли прокурор чи суддя перед тим, як вершити долі інших людей, сам два тижні в тюрмі посидить, баланди похлібає, без передачок і нормальних умов поживе, то може у нього більше совісті та відповідальності з’явиться. І знатиме, чим він закінчить, коли братиме хабарі», – наголосив Ляшко.

Лідер РПЛ підкреслив, подібні закони діють у багатьох розвинутих країнах і рівень корупції там – невеликий.

«У Скандинавських країнах – найнижчий рівень корупції, тому що суддя і прокурор знає: буде брати хабарі, обманювати людей, судити не по закону – попаде в тюрму. І кожен перед тим, як стати суддею чи прокурором, має посидіти у тюрмі. Я вважаю, що так само має бути і в Україні. Це буде справжня антикорупційна реформа, а не те, що зараз – мільйонні зарплати, офіси на тисячі людей, а реальної боротьби з корупцією немає. Тому і країна бідна – 5% жирують, а 95% на них пахають. І немає справедливості», – зауважив Ляшко.

Нагадаємо, на позачергових парламентських виборах 5%-й бар’єр подолають п’ять партій – «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Голос» і Радикальна партія Олега Ляшка. Рейтинг «Батьківщини» впав нижче прохідного бар’єру.

13 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>