12.6 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Ляшко: Ставлення влади до людей з інвалідністю в Україні – це сором!

«Спробуйте на візку доїхати до аптеки чи прожити на 1500 гривень на місяць!» – в ефірі телеканалу NewsOne Олег Ляшко звернувся до влади і присоромив за ставлення до людей з інвалідністю.

Такі емоції у політика викликав виступ представника громадської організації «Об’єднання людей з інвалідністю «Інтеграція» Юрія Федуна, в якому він заявив, що у важкохворих українців немає майбутнього, бо його вкрала влада, – передає прес-служба РПЛ.

«Ви колись бачили очі дитини, яка помирає? Я бачив. Це жах! Вона дивиться тобі в очі і питає, чому я помираю і ви дорослі не можете мені допомогти? А тому що хтось має собі побудувати хатинку на тисячу квадратних метрів, хтось має поїхати на Мальдіви, хтось має полетіти в Іспанію або в Америку на сніданок до Трампа. А за ці дні померло двоє дітей, бо їм не допомогли», – розповів Юрій Федун.

Олег Ляшко хоче радикально змінити підхід до вирішення проблем людей з інвалідністю і розповів, де на це взяти гроші.

«Спробуйте на візку до аптеки доїхати чи до магазина або піднятися на 5 поверх у власному будинку, де навіть ліфта немає. Люди просто сидять у чотирьох стінах, бо їм незручно попросити сусіда винести їх на візку донизу. Подивіться, як у Європі ставляться до людей з інвалідністю і порівняйте з тим, як ставляться у нас. Це сором! Тому я пропоную змінити державний бюджет, щоб на вирішення проблем людей з інвалідністю і облаштування інфраструктури виділяли не менше 3% ВВП», – підкреслив лідер РПЛ.

Народний депутат переконаний, підтримки держави потребують не тільки люди з інвалідністю, а й родичі, які за ними доглядають. Тому вимагає від влади суттєво збільшити розмір допомоги по догляду за людиною з інвалідністю та включати цей догляд у трудовий стаж.

«В Україні більше 300 тисяч людей з інвалідністю І групи. За ними доглядають родичі і отримують 200-300 гривень допомоги. Хіба це гроші? Навіть на пачку «памперсів» не вистачить. Тобто, людина, яка все життя несе на собі цей хрест, не має жодної підтримки від держави. Натомість у влади є гроші на прокурорів, суддів, керівників «Нафтогазу» та всяких інших дармоїдів і глитаїв. Я пропоную передбачити у держбюджеті, щоб державна допомога по догляду за людиною з інвалідністю була не менше мінімальної зарплати і щоб цей догляд йшов у трудовий стаж», – зауважив Ляшко.

Нагадаємо, у Кропивницькому підписали меморандум щодо людей з інвалідністю.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>