8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Ляшко поставив на місце чиновника Мінсоцполітики

В ефірі програми «Головна тема. Вибір» на телеканалі «Україна» Олег Ляшко заступився за 74-річну пенсіонерку Валентину Петрівну з Каховки.

У бабусі забрали субсидію, бо її єдиний онук-сирота, який працює неофіційно за кордоном, прописаний у квартирі, – повідомляє прес-служба РПЛ.

Щоб оплатити комуналку, жінка у такі поважні літа змушена працювати двірником, відрізала батареї, їсть замість м’яса кістки та зайвий раз не включає воду. Але замість того, щоб вирішити проблему пенсіонерки, чиновник Мінсоцполітики в ефірі програми порадив їй подавати документи на комісію в місцеві органи соцзахисту.

«Комісія не може приймати рішення, які суперечать порядку, що затверджений урядом за поданням Міністерства соціальної політики. Ви спустили їм рознарядку, що дітей з хати треба виписувати чи розлучатися, щоб отримати субсидію. Тому не треба на комісії кивати. Потрібно скасувати цей «драконівський» порядок нарахування субсидій, бо він переслідує одну мету – зекономити кошти бюджету на людях під будь-яким приводом. Є в тебе машина – субсидії не дали, купив на три копійки більше масла – значить багатий і субсидії не дали, прописані діти в хаті – субсидії не дали», – наголосив народний депутат.

Діалог Олега Ляшка із чиновником Мінсоцполітики досяг піку, коли останній зробив крайнім в історії з пенсіонеркою її онука і почав глузувати, мовляв, бабуся погано виховала хлопця.

«Через вашу політику онук пенсіонерки за кордоном працює, бо у нього немає роботи в Україні. Він хоче жити і заробляти, а не побиратися і бомжувати. Поки у парламенті сидять діти президентів, онуки таких бабусь їздять по закордонах. Мільйони хлопців і дівчат там шукають кращої долі. І замість того, щоб сказати: «Так, я вирішу проблеми цієї людини», як керівник департаменту соціальної підтримки населення, ви обговорювати її онука! Через таких бездушних чиновників, які сидять в Мінсоцполітики, департамент є, а соціальної підтримки в Україні немає!», – обурився Ляшко.

Лідер РПЛ наголосив, таких історій, як у Валентини Петрівни – мільйони в Україні, тому проблему треба вирішувати комплексно.

«У нас є абсолютно чіткий план, щоб припинити нарощувати заборгованість за комуналку, яка за останні місяці зросла на 30 мільярдів гривень. Перше – це скасування рішення уряду, яким встановлено несправедливу ціну на газ. Друге – це скасування нового порядку нарахування субсидій, коли три мільйони сімей штучно відрізані від пільги. І третє – це збільшення зарплат українців, а також повернення до держбюджету премій, які собі виписали голова «Нафтогазу» Коболєв і його заступники. 45 мільйонів євро вони вивели в офшори, залізши до кишені кожного українця. Я зареєстрував проект постанови і вимагаю, щоб з головою «Нафтогазу» Коболєвим не продовжували контракт, який закінчується 22 березня, поки він не поверне всі вкрадені в українців кошти», – зауважив Ляшко.

Нагадаємо, Ляшко викликає в Раду силовиків для звіту щодо спроб влади фальсифікувати вибори.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>